UFC

Marcin Tybura ima jasan stav: ‘Ako se Jon i Stipe umirove prije borbe s Aspinallom, to ne znači da su kukavice‘

Marcin Tybura

 Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Poljski teškaš smatra da je njegov engleski kolega trenutno u najboljoj formi od svih teškaša

Na vrhu UFC-ove teške kategorije trenutno se događa mnogo toga, ali za Marcina Tyburu jedna stvar je jasna- Tom Aspinall je najveća prijetnja.

Tybura (25-8), koji predvodi UFC on ESPN 61 priredbu ove subote na UFC Apexu u revanšu protiv Sergheija Spivaca (16-4), smatra Aspinalla najopasnijim borcem u toj kategoriji, unatoč činjenici da je Jon Jones još uvijek na vrhu kao UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, a Aspinall kao privremeni prvak.

"Mislim da je tako" izjavio je Tybura tijekom medijskih obaveza ovog tjedna kada je upitan je li Aspinall najopasniji teškaš. "Dokazao je to u ovoj zadnjoj izvedbi."

Aspinall je prošlog mjeseca obranio svoj privremeni naslov u sunaslovnoj borbi UFC-a 304, zaustavivši Curtisa Blaydesa u prvoj rundi. Tybura, koji je već bio u ringu s Aspinallom, bio je zadivljen njegovom izvedbom.

"Vidio sam borbu i to je ludo" objasnio je Tybura. "Nevjerojatno je pomisliti na što je ovaj momak sposoban, i gdje mu je granica? To je jedino pitanje trenutno. Tko ga može sada zaustaviti? Ne mogu reći. Jon Jones u svojoj vrhunskoj formi, možda, ali sada je malo stariji i možda te vještine nisu prisutne. Ne znam. Nevjerojatno je gdje ide."

Jones bi se trebao vratiti nakon ozljede u studenom kako bi obranio svoj pojas protiv teškaške legende Stipe Miočića. Ova borba trebala se održati u studenom 2023., ali Jones se povukao zbog puknuća prsnog mišića. Obje strane sugerirale su da bi njihov očekivani susret u Madison Square Gardenu mogao vrlo dobro biti njihov posljednji.

Ako je to slučaj, Tybura nema problema s time da pobjednik borbe Jones protiv Miočića ne bori protiv Aspinalla za ujedinjenje pojaseva.

"Reći to je kao reći da je netko kukavica i ne želi se suočiti s Tomom Aspinallom, ali ovi momci, Jon i Stipe, učinili su mnogo za MMA i divizije u kojima su bili" rekao je Tybura. "Dakle, što god odluče u redu je. Još uvijek to vidim kao, sve dok ti momci žele zajedno boriti i žele privući pažnju na UFC i MMA, meni je to u redu. Ako pobjednik ode u mirovinu nakon borbe, objesi rukavice nakon borbe, i s tim sam u redu."

Linker
10. kolovoz 2024 18:37