UFC

Magomed Ankalaev ulazi u borbu protiv Aleksandra Rakića kao značajan favorit

Aleksandar Rakić

 Seokyong Lee/Shutterstock Editorial/Profimedia
Rakiću je ova borba prilika da nakon dva uzastopna poraza dokaže da spada u sami vrh poluteške kategorije unatoč tome što je zadnju pobjedu ostvario prije više od tri godine

Aleksandar Rakić (14-4) na jesen ulazi u kavez s drugorangiranom izazivačem poluteške kategorije, Magomedom Ankalaevom (18-1-1). Ovaj meč nam donosi UFC 308 priredba koja će se održati u Abu Dhabiju 26. listopada. UFC 308 zasada izgleda fantastično s glavnom borbom večeri između prvaka perolake kategorije, Ilije Topurije, i nositelja BMF titule, Maxa Hollowaya, a u sunaslovnoj borbi gledat ćemo Khamzata Chimaeva protiv Roberta Whittakera.

Rakić je izgubio u svoja dva posljednja nastupa. Jan Blachowicz ga je pobijedio 2022. godine, a na jubilarnoj UFC 300 priredbi prije četiri mjeseca izgubio je od prvorangiranog izazivača i bivšeg prvaka poluteške kategorije, Jirija Prochazke. Iako je srpski borac izgledao odličnoj u prvoj rundi, Čeh je u drugoj rundi pronašao rupu u njegovoj obrani i zaustavio ga tehničkim nokautom. S druge strane, Ankalaev je u posljednji puta u kavezu bio u siječnju ove godine kada je nokautirao Johnnyja Walkera u drugoj rundi borbe.

32-godišnji Rakić ima priliku dokazati da i dalje pripada samom vrhu kategorije do 93 kilograma protiv Ankalaeva koji ne zna za poraz od 2018. godine kada je u zadnjoj sekundi meča izgubio gušenjem (trokutom) od Paula Craiga. Otada je upisao impresivnih deset pobjeda, a Rakić je posljednji puta slavio prije više od tri godine kada je na UFC-u 259 svladao Thiaga Santosa jednoglasnom sudačkom odlukom.

Rus je bio blizu tome da ugovori meč protiv trenutnog prvaka, Alexa Pereire, i opravdano je favorit u nadolazećem meču protiv Rakića. Prema stranici Oddspedia, Ankalaev je osjetni favorit s koeficijentom 1.35, a koeficijent na Rakića je 3.25.

Može li ‘‘Raketa‘‘ prkositi izgledima i osigurati svoje mjesto u poluteškaškoj eliti? Nadajmo se!

Linker
24. kolovoz 2024 19:30