UFC

Jan Blachowicz se želi vratiti u kavez i točno zna protiv koga: ‘To bi bilo jako veliko ovdje u Europi‘

Jan Blachowicz

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Poljski poluteškaš smatra da je Alex Pereira pod ‘‘posebnom zaštitom‘‘ od strane UFC-a

Jan Blachowicz smatra da je borba s Jirijem Prochazkom najlogičniji izbor. Blachowicz nije bio aktivan otkako je u srpnju 2023. godine izgubio od Alexa Pereire u debiju trenutnog prvaka poluteške kategorije u toj diviziji. Nakon što je prošao kroz dvije operacije ramena, poljski borac je sada spreman vratiti se u kavez prije kraja 2024. godine.

Što se tiče potencijalnog protivnika, Blachowicz vjeruje da postoji samo jedan pravi izbor. Ili možda dva.

"Za mene ima smisla borba s Hillom ili Prochazkom", rekao je Blachowicz za MiddleEasy. "Mislim da je Jirí trenutno u mračnom razdoblju. Nadam se da će se vratiti i da ćemo se boriti jer mislim da bi to bila jako dobra i uzbudljiva borba. Dakle, ako ne Pereira, volio bih se boriti protiv Prochazke, negdje u Europi, bilo bi to jako veliko ovdje — u Poljskoj ili možda u Češkoj. To bi bio sjajan događaj.‘‘

"Naravno, i Hill ima smisla", nastavio je Blachowicz. "Za mene su to samo Pereira, Hill, Prochazka. Ne želim nikoga drugog."

Unatoč dugoj pauzi, Blachowicz je i dalje četvrti na ljestvici izazivača u poluteškoj kategoriji, a ispred njega su samo Jamahal Hill, Magomed Ankalaev i Jirí Prochazka. Realno gledajući, bilo koja od tih borbi ima smisla.

U međuvremenu, Pereira se priprema za svoju treću obranu naslova prvaka poluteške kategorije nakon što je ove godine porazio i Hilla i Prochazku. Na iznenađenje mnogih, ‘‘Poatan‘‘ će se suočiti s osmorangiranim izazivačem, Khalilom Rountreejem, u glavnoj borbi UFC-a 307 koji će se održati 5. listopada u Salt Lake Cityju.

Blachowicz, poput mnogih, nije bio oduševljen Rountreejevom prilikom i preskakanjem reda.

"Uz dužno poštovanje prema Khalilu, ali barem su dva bolje rangirana izazivača spremna boriti se protiv Poatana", napisao je Blachowicz na X-u. "Nije mu potrebna posebna zaštita."

Linker
09. rujan 2024 12:34