UFC

Li Jingliang o meču Chimaeva i Diaza: ‘Diaz treba čudo, ali on je sposoban proizvesti čudo‘

Li Jingliang

 Screenshot (youtube, Ufc)
Kineski velteraš dobro poznaje Chimaeva, ali vjeruje da Diaz ima svoje šanse

Jako male šanse pridaju se Nateu Diazu u nadolazećem meču protiv Khamzata Chimaev. Borac iz Stocktona oprašta se od UFC-a tom borbom i 10. rujna (deveti mjesec) posljednji put ćemo ga gledati unutar UFC-ovog kaveza.

Koeficijenti koji iznose oko 7.00 na njegovu pobjedu dovoljno govore koliki je autsajder, a i mi smo vam na našem portalu pisali kako se radi o najbesmislenijem meču godine. Ako ste propustili taj članak, možete ga pročitati OVDJE.

Stvar besmislenosti ne leži samo u malim Diazovim šansama za pobjedu, nego i u činjenici da će si UFC napraviti veliku i nepotrebnu štetu ako Diaz pobijedi. Khamzatov ‘‘hype‘‘ bit će ugašen, a Diaz će svakako napustiti UFC.

No vratimo se na Diazove šanse za pobjedu. Iako ga mnogi otpisuju, jedan od Khamzatovih bivših protivnika vjeruje da Diaz ima određene šanse za pobjedu. Radi se o Li Jingliang kojeg je Chimaev lakoćom pobijedio u desetom mjesecu prošle godine. Kineski borac završen je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi i dobro poznaje koliko je moćan Khamzat Chimaev, ali smatra da Diaza ne treba otpisati.

‘‘Ne mogu vam brojčano reći kolike su Diazove šanse za pobjedu, ali svi znamo da je Khamzat favorit sudeći po statistikama i podacima, a Diaz je autsajder. Ali Khamzat se nikad nije borio na pet rundi. Tu treba dodati i ‘X-faktor‘ da je to Nate Diaz. Nikad ne znate što se može dogoditi ako borba ode u petu rundu ili u posljednju minutu, a na suprotnoj strani je Nate Diaz. Mislim da je potrebno čudo da pobijedi, ali vjerujem da je Nate Diaz tip koji može izvesti takvo čudo.‘‘, rekao je Jingliang gostujući u MMA Houru.

Kineski borac očito je pod dojmom Diazova meča protiv Leona Edwardsa na UFC 263 priredbi. Nate je uvjerljivo gubio taj meč, ali pred sam kraj je uzdrmao sadašnjeg prvaka velter kategorije i bio je blizu pobjede prekidom. Edwards je ipak izdržao, a Jingliang vjeruje da Diaz na sličan način može ugroziti i Chimaeva.

‘‘Nije bitno jeste li autsajder u očima drugih. Morate vjerovati u sebe i boriti se za vašu obitelj, neovisno s kime se borite. Ako ste u kavezu, šanse su 50-50.‘‘, dodao je Jingliang.

14-rangiranog izazivača velter kategorije također čeka nastup 10. rujna (deveti mjesec), a protivnik će mu biti Tony Ferguson koji tom borbom prelazi u velter kategoriju (možda samo privremeno).

Linker
03. srpanj 2024 14:46