UFC

Leon Edwards uklonjen s UFC-ovog rankinga!

Leon Edwards
 Pat Scaasi/MI News/NurPhoto via AFP
Ne vrijede za sve ista pravila, a osjetio je to na vlastitoj koži i jedan od najboljih velteraša svijeta

Kako otkriva UFC-ov ranking, Leon Edwards od četvrtka više nije na onom TOP 15 popisu koji prati aktualnog prvaka Kamarua Usmana.

Da, ako posjetite UFC-ovu službenu stranicu, možda još stignete ugledati 'Rockyja' kao trećeplasiranog izazivača, ali službena aplikacija najpoznatije MMA promocije govori drugačije, a da se ne radi o pogrešci potvrdio je i sam Edwards porukom novinaru Coleu Sheltonu.

Prema istom izvoru, 29-godišnjem Britancu se ovo dogodilo zbog neaktivnosti. Naime, Leon je svoj posljednji meč odradio 20. srpnja 2019. godine kada je u Teksasu pobijedio Rafaela dos Anjosa.

Od tog trijumfa, Edwardsu ništa nije išlo za rukom. S čak osam uzastopnih pobjeda Britanac se pokušao ugurati u kombinacije za napad na titulu ili barem u meč koji bi mu osigurao borbu s prvakom, no to se nije dogodilo.

Nije 'Rocky' u toj priči ni imao sreće. Podsjetimo, već je imao dogovoren meč s Tyronom Woodleyjem. Bila je to prava prilika da pobjedom izbori napad na tron, ali priredba koju je UFC trebao održati u ožujku otkazana je zbog pandemije koronavirusa.

Potom je Edwards ostao 'zaključan' u Velikoj Britaniji pa tako nije ni mogao sudjelovati na onim prvim eventima s kojima se UFC vratio na scenu. A jednom kada se situacija malo smirila, Britanac je mogao samo gledati kako se bez njega odvijaju neke stvari u samom vrhu kategorije.

Nedavno je Edwardsa u kavez pokušao namamiti bivši izazivač Stephen Thompson, ali Leon je odbio tu ponudu uz objašnjenje kako tom borbom ne može ništa dobiti.

Vjerojatno bismo mogli pronaći nekoliko primjera kada su borci bili neaktivni i duže od Edwardsa, ali su unatoč tome zadržali TOP 15 poziciju na rankingu. BJPenn.com je tako uzeo jedan 'svježi' primjer te preko Briana Ortege pokazao da ne vrijede ista pravila za sve. Naime, prije nego što je prošlog vikenda pobijedio Chan Sung Junga, Ortega je posljednji meč imao u prosincu 2018. godine, ali, kako navodi spomenuti portal, svoju poziciju na ljestvici nije izgubio.

Spomenimo i da je po novome 15. velteraš na UFC-ovom rankingu postao Belal Muhammad.

Linker
04. listopad 2024 01:18