UFC

Leon Edwards pokušao je opravdati poraz kritikom prema UFC-u: ‘Nisam iznenađen‘

Leon Edwards v Belal Muhammad

 Richard Sellers/PA Images/Profimedia
Edwards je u intervjuu poslije borbe s Danielom Cormierom uputio indirektnu kritiku organizaciji sinoćnjeg eventa

Belal Muhammad šokirao je Leona Edwardsa dominantnom izvedbom i osvojio naslov velter kategorije na UFC-u 304 u Manchesteru.

Muhammad je nadjačao Edwardsa u hrvačkom segmentu tijekom cijele borbe i jednoglasnom odlukom sudaca odnio pobjedu, time prekinuvši Britančevu seriju od 12 uzastopnih pobjeda.

Borba se održala tek nakon 05:30 po britanskom vremenu pošto se UFC prilagodio američkoj publici, a Edwards je u intervjuu nakon borbe rekao da se osjećao "umorno".

"Nisam iznenađen, tijelo mi se jednostavno osjećalo umorno od prve runde", rekao je Edwards kada ga je Daniel Cormier intervjuirao u kavezu. "Umoran sam. Cijeli tjedan sam se osjećao umorno zbog tajminga (startnog vremena borbe). Čestitke Belalu, vratit ćemo se."

S dva Britanca u borbama za naslov, ovo je bio najveći događaj u povijesti UFC-a na engleskom tlu.

Britanski navijači bili su puni uzbuđenja kad je najavljen UFC 304 u Co-Op Live areni u Manchesteru s dva omiljena britanska prvaka koji brane svoje naslove - Tomom Aspinallom i Edwardsom. Međutim, glavni program počeo je u 3 ujutro što je izazvalo kritike mnogih istaknutih glasova u MMA svijetu. Curtis Blaydes, koji se borio s Aspinallom za privremenu titulu teške kategorije, istaknuo je problem rekavši: "Ne biste stavili McGregora da se bori u 4 ujutro. Bez obzira na to gdje je u svijetu."

Tako je Edwards, kada ga je Cormier intervjuirao nakon poraza, naznačio da nije bio u najboljem izdanju vjerojatno zbog neobičnog vremena borbe. Kako je izvijestio Luke Thomas na X-u, Edwards je rekao: "Osjećao sam se umorno zbog vremena održavanja događaja."

Ostaje za vidjeti hoće li UFC riješiti ove probleme u budućnosti i hoće li se više britanskih priredbi održavati u bolje vrijeme kako bi se osigurala vrhunska izvedba sportaša.

Linker
17. rujan 2024 07:56