UFC

Khabibov bliski suradnik potvrdio: ‘On gotovo sigurno neće biti u kutu Islama Makhacheva‘

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev

 GIUSEPPE CACACE/AFP/Profimedia
Rizvan Magomedov dao je ponešto detalja o Khabibovoj odluci da se povuče iz uloge trenera

Veliki šok za MMA javnost bila je vijest da se Khabib Nurmagomedov naglo odlučio povući iz svih aktivnosti vezanih za sport, odnosno za MMA. Dagestanac je kao ‘‘grom iz vedra neba‘‘ odlučio zaključiti to poglavlje svog života, ali čini se da ga nije u potpunosti zatvorio.

Naime, portal MMA Fighting došao je do informacija od izvora bliskih Nurmagomedovu koji su im otkrili da Khabib zasad planira samo privremeno pauzirati svoje obaveze kako bi provodio vrijeme s obitelji. To ne znači da Khabib napušta trenerski posao zauvijek i da mu se nikad više ne planira vratiti. Khabib se prema navodima izvora zapravo drži one ‘‘nikad se ne zna‘‘ kad je u pitanju njegova budućnost.

Pitanje koje se brzo postavilo u MMA krugovima nakon Khabibove odluke, jest ono u vezi Islama Makhacheva. Prvak UFC-ove lake kategorije nastupit će sljedeći mjesec na UFC 284 eventu, a protivnik će mu biti Alexander Volkanovski. Povlačenjem Khabiba iz trenerske uloge, mnogi su se upitali hoće li Khabib izostati iz Islamovog kuta u toj borbi.

Odgovor je potvrdan, a u razgovoru za Match TV tu informaciju potvrdio je Rizvan Magomedov. Radi se o jednom od najbližih Khabibovih poslovnih partnera, ali i prijatelja. Rizvan deset godina surađuje s Khabibom, bio je jedan od njegovih menadžera i Khabib ga je postavio za glavnog izvršnog direktora Eagle FC organizacije. Magomedov je u svom intervjuu rekao:

‘‘Mislim da je Khabib jasno dao do znanja da neće biti u kutu i radi se o odluci koju je vagao neko vrijeme. Nema razloga da se traže nekakvi senzacionalni razlozi iza njegove odluke. On je nakon dugo razmišljanja došao do te odluke. Karijeru je završio 2020. godine, ali deset od 12 mjeseci godišnje on nije kod kuće. Konstantno je na putovanjima tijekom trening kampova, a sada je odlučio provoditi vrijeme s obitelji i posvetiti se djeci. Gotovo sigurno će propustiti Islamovu borbu.‘‘, rekao je Rizvan.

Nema sumnje da će Khabib nedostajati Makhahcevu, ali Islam je sada već vrlo iskusan i izgrađen borac, a zamjena je sigurno već spremna. Khabib je zaslužio kvalitetan odmor, a vrijeme će pokazati hoće li se vratiti sportu u bilo kakvoj ulozi.

Linker
27. lipanj 2024 01:25