UFC

(FOTO) Islam Makhachev doputovao je u Australiju: Dagestanac je odradio i prvo sučeljavanje s Volkanovskim

Islam Makhachev i Alexander Volkanovski

 Instagram (islam Makhachev)
Prvak UFC-ove lake kategorije pristao je braniti titulu prvaka na gostujućem terenu

Pomalo u sjeni prvog ovogodišnjeg UFC-ovog PPV eventa, Alexander Volkanovski i Islam Makhachev odradili su prvo sučeljavanje nakon službenog ugovaranja njihove borbe. Podsjećamo, prvak perolake kategorije (Volkanovski) borit će se 12. veljače (2. mjesec) protiv prvaka lake kategorije (Makhachev), a ulog je pojas u lakoj kategoriji.

Njihova borba predvodit će UFC 284 event u australskom Perthu, a Islam Makhachev doputovao je u Australiju kako bi se što prije aklimatizirao na vremensku zonu i vremenske uvjete.

Dagestanac je pristao doći na gostujući teren, a po dolasku u Australiju odrađeno je službeno fotografiranje i prvo sučeljavanje dvojice fantastičnih boraca. Obojica su se pojavili sa svojim pojasevima, a zanimljivo je obratiti pažnju na razliku u fizičkoj veličini.

Volkanovskom se često spočitava da je prenizak da bi konkurirao najboljim borcima u lakoj kategoriji. Prema službenim podacima, Makhachev je 10 centimetara viši (178-168 cm) od Volkanovskog, ali razlika se ne čini tako drastičnom na zajedničkoj fotografiji.

Da, imat će Makhachev prednost u tom segmentu, bit će krupniji borac od Volkanovskog, ali Volkanovski se već susretao s borcima te visine (i višima). Zanimljivije je pitanje hoće li Volk moći fizički parirati nevjerojatno čvrstom Makhachevu i hoće li Volkanovski moći obraniti sve pokušaje rušenja od strane Islama Makhacheva.

Odgovore ćemo dobiti u 12.2. u ranim jutarnjim satima, a do tad nam preostaje čekati i nadati se da nitko neće otkazati svoj nastup zbog nekih nepredviđenih razloga. Ovo je borba prvorangiranog (Volkanovski) i drugorangiranog (Makhachev) borca na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici i teško UFC može ponuditi bolji meč u ovom trenutku.

Linker
06. srpanj 2024 17:15