UFC

Jones se nada da će tijekom tjedna dobiti ponudu: ‘UFC još ima vremena napraviti pravu stvar‘

Jon Jones
 screenshot
Nema nikakve sumnje kako ovu borbu žele sve tri glavne uključene strane

Borba Francisa Ngannoua i Derricka Lewisa zanimljiva je ideja. Lewis je jedan od dva borca koji su UFC-ovog prvaka uspjeli savladati, a osim toga je njihov prvi okršaj bio negledljiv te su automatski time ostali dužni. Bila bi to dobra i kvalitetna borba za titulu prvaka teške kategorije.

No, ta borba ne bi bila niti približno spektakularna kao ona između Ngannoua i Jonesa. Toga su svjesni apsolutno svi i s razlogom je ona nevjerojatno brzo postala udarna borilačka tema. I nije dobro krenulo, pa smo jučer tako pratili prepucavanja između Jonesa i Dane Whitea, većinom uz Jonesove Twitter monologe, no kao da su se strasti krenule smirivati. Barem to možemo zaključiti iz Jonesovog "tvita" kojim je završio svoju jučerašnju akciju na toj društvenoj mreži.

"Namjeravam zadržati vjeru. UFC još uvijek ima dovoljno vremena za donejeti pravu odluku. Nadam se kako ću tijekom idućeg tjedna vidjeti ponudu za borbu. Držim fige, ovo je životna prilike za sve koji su uključeni u to", pomalo pomirbenim tonom napisao je Jones.

Problem za Jonesa može nastati ako se Dana White bude pridržavao onoga što je Jonesu otvoreno poručio. Rekao mu je da, ako želi tu borbu, treba samo nazvati i reći te da se ista može odmah dogovoriti.

Zašto bi Jonesu bio problem nazvati? Vjerojatno je stvar u tome da onaj tko borbu prvi zatraži u startu ima lošiju pregovaračku poziciju, pogotovo po pitanju financija. Nepisano je pravilo kako će onaj tko je pokrenuo inicijativu biti spreman na ustupke, što Jones ovim putem ne želi. On je već rekao kako će njegova borba doći na red tek kad bude plaćen onako kako je potrebno platiti najboljeg borca u povijesti.

Zapravo, pregovori su već krenuli istog trenutka kad je Ngannou postati UFC-ov prvak i ovo je njihova prva faza.

Linker
25. rujan 2024 14:31