UFC

Jon Jones o Cormieru: ‘Sretan sam što je uspješan u svom poslu, imam samo poštovanje prema njemu‘

 Daniel Cormier i Jon Jones 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Dok su bili u istoj kategoriji su bili ljutiti rivali, no lijepo je vidjeti kako na kraju ipak mogu pružiti ruku jedan drugome

Rivalstvo između Jona Jonesa i Daniela Cormiera je nešto čega se sigurno jako dobro sjećate, a to razdoblje UFC-a ima neku posebnu čar. Iako Cormier u njihova dva međusobna meča nije uspio riješiti enigmu zvanu Jon Jones, fanovima su pružili dvije vrhunske borbe kojih se uvijek lijepo prisjetiti.

U prvom mjesecu 2015. borili su se po prvi puta, a uvjerljivu pobjedu je odnio Jones. Revanš je uslijedio dvije i pol godine kasnije te je u meču pobijedio Jones, borba je kasnije proglašena kao ‘‘no contest‘‘ zbog Jonesovog pada na doping testu. Nakon toga se njihova zla krv samo nastavila, no izgleda da su sada zakopali ratne sjekire.

‘‘Ne natječem se protiv Daniela Cormiera. Već sam ga pobijedio dva puta, a uistinu sam sretan zbog njega. Sviđa mi se što je napravio u životu, počevši od hrvanja pa sad do komentiranja. Odlično je kad borac nakon umirovljenja može iskoristiti svoju inteligenciju i glas da radi nešto što voli, tako da imam samo poštovanje prema njemu‘‘, rekao je Jones za Sports Illustrated.

Jon Jones se sada napokon vraća u kavez, a ovoga puta u tešku kategoriju gdje će svoj prvi meč odraditi protiv Ciryla Ganea, a ulog će biti titula prvaka u teškoj kategoriji koja je ostala upražnjena nakon što je Ngannou napustio UFC.

Lijepo je vidjeti da dva stara i ljuta rivala nakon svega mogu pronaći zajednički jezik i jedan o drugome reći samo lijepe stvari. UFC 285 je pred vratima, a svi željno iščekujemo trenutak kada ćemo vidjeti Jonesa kao teškaša.

Linker
05. srpanj 2024 11:21