UFC

Joe Rogan sumnja u spremnost Jona Jonesa: ‘Tko njega može spremiti za borca koji se kreće kao Gane?‘

  ‘The Joe Rogan Experience‘ podcast  

 BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
Jones Roganu definitivno nije ulio povjerenje

Činjenica je da još nitko nije uspio nadvladati Ciryla Ganea u ‘stand up‘ borbi, a jedini poraz ima od Francisa Ngannoua koji ga je nathrvao na putu do pobjede. UFC-ov komentator i najpoznatiji podcaster na svijetu, Joe Rogan, u jednom od svojih nedavnih podcasta na ‘The Joe Rogan Experience‘ progovorio je o tome koliko je teško pripremiti se za borca kao što je Ciryl Gane.

"Ciryl Gane radi jako puno stvari koje su totalno neobične i nesvakidašnje. On napravi ‘twisting kick‘ s prednjom nogom da bi zatim uputio ‘front kick‘, što je veoma čudno. Njegove kretnje i fluidnost u kombinacijama udaraca, to je ono što inače rade srednjaši, a ne netko od 120 kilograma. On je najagilniji i vjerojatno najbolje tehnički potkovan borac od svih teškaša. On je jako dobro potkovan kada su u pitanju udarci." - nahvalio je Rogan Francuza.

Ono što je Joe Rogana zanimalo je s kime točno Jon Jones trenira za borca kao što je Gane. Jones je 2021. godine protjeran iz Albuquerque dvorane, Jackson Wink MMA, nakon što je uhićen i optužen za nasilje. Trenutno je na redovnim treninzima kod bivšeg prvaka muha kategorije Henryja Cejuda.

"Ako se borite protiv nekoga kao što je Ciryl Gane, onda morate poraditi na kretnjama, a to možete samo ako trenirate s vrhunskim borcima iz kickboxinga. S kime se on to priprema da može imitirati Ganea? Ciryl je majstor u miksanju koljena s kickovima i udarcima u kombinacijama, i uz to je jako lagan na nogama. Ako se natječete protiv takvog borca, morate u pripremama imati nekoga tko će ga imitirati. A koliko ima takvih boraca od 120 kilograma koji mogu imitirati Ganea i koji se kreću kao on?" - zaključio je Rogan.

Ono što Jonesu može patiti kod podizanja kilograma su agilnost, brzina i kondicija. Hoće li imati sličnu taktiku kao Ngannou te svoju taktiku bazirati na klinču i hrvanju, predstoji nam za vidjeti.

Linker
30. lipanj 2024 09:48