UFC

‘Jon Jones može raditi što god poželi. Ne mogu ga osuđivati zbog njegovih odluka jer je postigao neusporedivo više od mene‘

Jon Jones

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Je li Jones, na temelju svojih postignuća u karijeri, zaslužio pravo da može birati protivnike?

Jon Jones, ali i UFC-ovo vodstvo već neko vrijeme na meti su kritika zbog odluka koje se tiču samog vrha UFC-ove teške kategorije. ‘‘Bones‘‘ i Dana White inzistiraju na tome da Stipe Miočić bude sljedeći izazivač za pojas u teškoj kategoriji, iako Stipe nije kročio u kavez još od kraja trećeg mjeseca 2021. godine.

Posljednji put kad se borio, Miočić je upisao težak poraz nokautom u meču protiv Francisa Ngannoua. Dakle, nakon poraza i više od tri godine nakon posljednjeg meča koji je odradio, Miočić će dobiti ‘‘title shot‘‘. Posebnu ljutnju MMA javnosti izaziva činjenica da Tom Aspinall kao privremeni prvak mora čekati, iako je Englez čak i obranio status privremenog prvaka.

Ipak, Jones je ustrajan u svom naumu da rukavice ukrsti s Miočićem, a Dana White nema ništa protiv. 16. studenog (11. mjesec) planirani je datum održavanja tog meča, a Tom Aspinall mogao bi se poprilično načekati prije nego dobije šansu boriti se za titulu prvaka. Situaciju pri vrhu teške kategorije jučer je prokomentirao Sergey Spivak, devetorangirani izazivač UFC-ove teške kategorije. Spivak će ovaj vikend predvoditi UFC Fight Night 242 zajedno s Marcinom Tyburom, a Moldavac je istaknuo kako razumije Jonesovu odluku.

‘‘Razumijem i Jonesa i Aspinalla. Obojica su prvaci. Ali kada pričamo o Jonu Jonesu, stvarno ga ne mogu osuđivati i govoriti bilo što o njegovoj odluci, jer nisam postigao niti upola što je Jones postigao u ovom sportu. On može raditi što god poželi. Kad je u pitanju Tom Aspinall, on je također legitimni prvak. Zaslužuje sve što traži, jer on je na jako, jako visokoj razini. Dođe li do borbe između njega i Jonesa, mislim da će to biti nevjerojatan event za cjelokupnu svjetsku MMA zajednicu i borba će biti jako uzbudljiva.‘‘, poručio je Spivak.

Dakle, Spivak smatra kako Jon Jones na temelju svojih postignuća u karijeri ima pravo odlučivati protiv koga će braniti naslov i to mu nitko ne bi trebao oduzimati. Isto tako Spivak vjeruje da je i Tom Aspinall zaslužio šansu, ali očito se tajming zasad ne podudara. Nakon što Jones odradi toliko željeni meč s Miočićem, vidjet ćemo što slijedi.

Uostalom, nešto će se pitati i Miočića.

Linker
08. rujan 2024 07:22