UFC

Joe Rogan oduševljen je vještinama UFC-ovog prvaka: ‘Pogledajte tu brzinu i tehniku, to je savršeno!‘

Joe Rogan

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/getty Images/profimedia
Joe Rogan impresioniran je sposobnostima koje je demonstrirao prvak UFC-ove perolake kategorije

Joe Rogan je ostao zapanjen gledajući UFC-ovog prvaka u perolakoj kategoriji, Iliju Topuriu, dok je udarao po fokuserima.

Topuria, s besprijekornim skorom od 15-0 (7-0 u UFC-u), branit će svoj pojas prvi put protiv Maxa Hollowaya u glavnoj borbi večeri na UFC-u 308, 26. listopada u Etihad Areni u Abu Dhabiju.

Topuria je postao prvak nokautiravši Alexandera Volkanovskog na UFC-u 298. Četiri od njegovih posljednjih šest pobjeda došle su nokautom, a Rogan je impresioniran njegovom tehnikom, koju smatra iznimnom i gotovo neusporedivom.

"Jedna od nevjerojatnih stvari kod njega je tehnika" rekao je Rogan u nedavnoj epizodi svog podcasta "The Joe Rogan Experience" pa dodao: "Njegova tehnika je savršena. Nema suvišnih pokreta, sve je toliko uglađeno da kada se ukaže prilika, reakcije su mu izuzetno brze jer je tehnika toliko usavršena".

Rogan je komentirao video u kojem Topuria udara po fokuserima, ističući njegovu brzinu. "Pogledajte kako pomiče glavu dok protivnik baca udarce? Jedva se pomiče, a opet dovoljno da eskvira napade. Nevjerojatna brzina, čovječe...", rekao je Rogan pa nastavio: "Ta jeb*na brzina. Pogledajte brzinu ruku. Nevjerojatno. Ako znate koliko je to teško izvesti i to s takvom brzinom. Govorimo o pet, šest udaraca u sekundi i to s fenomenalnom tehnikom".

Rogan je Topuriu usporedio s Floydom Mayweatherom, naglašavajući da obojica imaju najbolje ruke u sportovima kojim se bave. Topuria je, podsjetimo, sadašnji UFC-ov prvak u perolakoj kategoriji, a do pojasa "featherweighta" je došao, kao što je ranije navedeno, brutalno nokautiravši velikog "Volka", u drugoj rundi glavne borbi večeri UFC 298 priredbe koje je, sredinom veljače, održana u Honda Centru (Anaheim, Kalifornija, Sjedinjene Američke Države).

Linker
05. rujan 2024 10:26