UFC

Joaquin Buckley isprozivao Cormiera, Bispinga i Sonnena, ‘DC‘ oštro uzvratio: ‘Ne spominji moju majku!‘

Daniel Cormier

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov velteraš našao se na meti kritika zbog načina na koji je prozvao Conora McGregora

Joaquin Buckley proteklog je vikenda imao jednu od najljepših večeri u svojoj dosadašnjoj karijeri. Sjajni UFC-ov velteraš pred sobom je imao jako važan meč. Bio je to jedan od onih mečeva u kojima je Buckley morao dokazati je li napokon napravio iskorak i zaslužuje li biti rangiran unutar top 15 u velter kategoriji.

Nursulton Ruziboev bio je njegov protivnik, borac koji je uoči tog meča bio na glasu kao jedan od nepoželjnijih protivnika. Nerangirani Uzbekistanac iza sebe je imao dvije ekspresne pobjede u UFC-u, a njegove fizikalije čine ga vrlo, vrlo nezgodnim protivnikom.

Naime, Ruziboev je imao 23 centimetra prednosti u visini nad Buckleyjem. No, unatoč svemu, Buckley je prihvatio meč, a Ruziboeva je dočekao na domaćem terenu u St. Louisu. Malo je slučajeva u kojima je atmosfera tijekom nekog od UFC-ovih mečeva bila tako dobra kao u meču između Buckleyja i Ruziboeva.

Svaki dobar potez Buckleyja popraćen je gromoglasnom podrškom publike, a Joaquin Buckley nije razočarao svoje ljude i upisao je sjajnu pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.

Nedugo nakon meča uslijedio je takozvani ‘‘Octagon interview‘‘ u kojem je Buckley razgovarao s Michaelom Bispingom. Američki borac držao je dobar govor, mnoge je dirnuo posvetivši pobjedu svojoj baki, ali onda je uslijedio nagli preokret. Michael Bisping pitao je Buckley koga vidi kao sljedećeg protivnika, a Joaquin Buckley odlučio je prozvati Conora McGregora (video dostupan klikom na LINK).

Sama prozivka zapravo je srž problema u cijeloj priči. Buckley je isticao kako je istraživao povijest McGregor prezimena i Conorovog obiteljskog stabla, a svojim istraživanjem navodno je došao do spoznaje kako su svi McGregori ‘‘kujice‘‘. Lice Michaela Bispinga dočaralo je nelagodu koju nije osjećao samo Michael, nego svi koji su slušali Buckleyja kako uništava svoj nastup tako neukusnom prozivkom.

Nešto kasnije, Michael Bisping, Daniel Cormier i Chael Sonnen za analitičkim ‘‘deskom‘‘ složili su se kako je to bila jedna od najgorih prozivki koje smo ikad čuli. Brzo su njihove riječi došle do Buckleyja koji očito ne želi priznati pogrešku, nego je samo dodatno pogoršao situaciju.

‘‘Neka ovo bude jasno Cormieru, Bispingu i Sonnenu. Vaše mame također su odgojile ‘kujice‘! Vi stvarno pokušavate izvrnuti oje riječi iako dobro znate što sam rekao u kavezu. Ali sve je okej, možemo se malo zabaviti.‘‘, poručio je Buckley putem Twittera, a jako brzo dobio je odgovor Daniela Cormiera.

‘‘Začepi! Možda bi trebao slušati. Imao sam jako glupu prozivku. O tebi pričaju tri ponajveća glasa (komentatora) u ovoj igri. Možda da poslušaš. Bila je to najgora prozivka u povijesti. Nemoj se zanositi nakon nekoliko pobjeda u velter kategoriji. I ne spominji Audrey!‘‘, poručio je Cormier ‘‘lajavom‘‘ velterašu.

Inače, Audrey je Cormierova majka koja je preminula početkom ožujka (treći mjesec) 2022. godine i stvarno je neukusno od Buckleyja da nakon loše prozivke nastavlja u još gorem tonu. Nadamo se da će borac ispraviti svoje pogreške, jer mogli bismo naići na jako neugodne situacije kada dođu trenuci u kojima Buckley mora odraditi ‘‘Octagon interview‘‘ s Cormierom ili Bispingom.

Linker
26. svibanj 2024 14:45