UFC

Ivan Erslan bio je u pravu! Veliko ime čeka ga u debiju za UFC, poznati su svi detalji tog meča!

Ivan Erslan

 Instagram (ivan Erslan)
32-godišnji hrvatski poluteškaš svoj UFC debi odradit će na europskom tlu

‘‘S nestrpljenjemčekam da vam objavim s kojim velikim imenom se borim.‘‘, bile su riječi Ivana Erslana nakon što je obznanio potpis ugovora s UFC-om, najvećom svjetskom MMA organizacijom.

32-godišnji hrvatski poluteškaš bio je u pravu, odmah u prvom meču pod okriljem UFC-a čeka ga veliko ime i jako zanimljiv protivnik. Danas, u ranim satima, Marcel Dorff, poznati nizozemski novinar i jedan od najrelevantnijih izvora za novougovorene mečeve u UFC-u otkrio je s kime će se Erslan boriti u svom debiju.

Ion Cutelaba (17-10-1, 1 NC, 6-9-1 UFC) borac je koji će dočekati Erslana u UFC-u! 30-godišnji Moldavac pod nadimkom ‘‘The Hulk‘‘ svima je poznato ime, a unutar UFC-a nastupa još od 2016. godine. Cutelaba se može pohvaliti nad nekim vrlo zvučnim imenima poput Khalila Rountreeja Jr.-a, Gadzhimurada Antigulova i Devina Clarka, a posljednju pobjedu upisao je u četvrtom mjesecu prošle godine. Tada je u prvoj rundi nokautirao Tannera Bosera. U meč protiv Ivana Erslana, Cutelaba ulazi nakon poraza od Phillipea Linsa u trećem mjesecu ove godine.

Oni koji su gledali Cutelabu na djelu, znaju kako se radi o borcu izrazite fizičke moći. 13 od ukupno 17 pobjeda u karijeri, Cutelaba je upisao nokautom. Već na ceremonijalnim vaganjima i sučeljavanjima s protivnicima, Cutelaba prezentira visoku energičnost i želju za borbom, a unutar kaveza ponajviše prijeti svojom udaračkom snagom. Potkovan je Cutelaba i u drugim segmentima borbe, ali zasad nije uspio napraviti dodatan iskorak ka samom vrhu poluteške kategorije.

Vrhunski borci poput Magomeda Ankalaeva, Glovera Teixeire, Jareda Cannoniera itd. pokazivali su se nepremostivom preprekom za Iona, kao i nešto manje kvalitetni rangirani borci (Ryan Spann, Johnny Walker...).

30-godišnji Moldavac definitivno je pobjediv, ali itekako opasan protivnik, posebno za debitantski meč u UFC-u. Nadamo se kako će Erslan već u tom meču ostaviti sjajan utisak na UFC-ove čelnike i fanove, a prema navodima Marcela Dorffa, Erslana UFC debi čeka 28. rujna (deveti mjesec) u Parizu.

Sretno, Ivane!

Linker
22. kolovoz 2024 18:54