UFC

Ian Garry suptilnije je nego inače prozvao Shavkata, a on je ekspresno odgovorio: ’Nije mi problem podsjetiti ga...’

Shavkat 

 SEAN M. HAFFEY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Iako je njegova izvedba protiv MVP-a bila antiklimaksna, Garry se odmah bacio na razvijanje priče oko nove borbe

Neporaženi irski velteraš Ian Machado Garry iznio je prilično hrabre tvrdnje nakon pobjede nad Michaelom Pageom na UFC 303.

Sama borba protiv MVP-a možda nije ispunila očekivanja postavljena intenzivnim "build-upom" tijekom UFC 303 Fight Weeka, ali pobjeda znači da Ian Machado Garry nastavlja svoj uspon na UFC ljestvici velter kategorije. Sada, "The Future" ima drugog neporaženog fenomena na nišanu.

Ian Machado Garry obično ima pripremljen poziv čim dobije mikrofon, ali ovaj put "The Future" skromno je odlučio posvetiti svoj post-fight govor prijateljima i suiborcima iz Chute Box Academy kluba u Brazilu.

Međutim, nije prošlo dugo prije nego što se Irac ponovno našao pred kamerama s pravim pozivom, objašnjavajući kako, dok se veseli zasluženom odmoru i oporavku, ostati aktivan je ključ za osvajanje prilike za naslov UFC-a u velter kategoriji.

"Voljet ćete ovo znate da sam obiteljski čovjek, vraćam se kući u Englesku i Irsku, pokušat ću kupiti kuću. Putovao sam svijetom tri i pol godine i nemam dom, sada se želim skrasiti s obitelji. Zaslužio sam to, zaslužili smo to."

"Želim biti aktivan, biti aktivan je najvažnija stvar za mene. Neću prestati trenirati i volio bih se ponovno boriti u Las Vegasu u prosincu, pa da vidimo tko je spreman."

"Pozivao sam Colbyja, pozivao sam Shavkata, pozivao sam Usmana" požalio se medijima nakon pobjede nad Pageom, "Dajte mi bilo koga tko je rangiran više od mene i pustite me da podignem ruku u najfantastičnijem stilu."

Na press konferenciji nakon borbe, Garry je primijetio da "postoje neka velika imena i neki cool mečevi" koji ga čekaju na vrhu ljestvice u kategoriji do 77 kg, uključujući borbu protiv drugog neporaženog fenomena i "strašila" velter kategorije, Shavkata Rakhmonova. "Znate, tu je Shavkat, 18-0, neporažen i volio bih se boriti protiv njega. Trenirali smo zajedno, nemam ništa osim poštovanja za njega, ali želim biti prvi koji će mu uzeti 0 i znam da to mogu učiniti."

Garry je dodao u razgovoru s Megan Olivi kako se veseli prilici da dokaže svoje grappling vještine protiv neporaženog "Nomada".

"Upravo sam pobijedio najbržeg tipa u diviziji osim mene. Kada je riječ o udarcima, mogu to učiniti. Kada je riječ o grapplingu, vidjeli smo moj napredak, i uzbuđen sam što ću to dokazati protiv nekoga poput njega."

Samo nekoliko minuta kasnije, Rakhmonov je odgovorio na Garryjev poziv, ne odbacujući izravno ponudu za borbu, već jednostavno podsjećajući Irca na ono što se dogodilo tijekom njihovih zajedničkih treninga. "Izgleda da je Ian zaboravio što se dogodilo tijekom tih treninga. Ne smeta mi podsjetiti ga u budućnosti."

U trenutku pisanja, Rakhmonov je trenutno rangiran kao treći najbolji aktivni velteraš u UFC-u, odmah iza bivšeg prvaka Kamarua Usmana i budućeg izazivača za naslov Belala Muhammada. Rakhmonov još uvijek nema službeno zakazanu sljedeću borbu, a njegova posljednja borba u UFC-u završila je pobjedom putem submissiona u drugoj rundi protiv Stephena ‘Wonderboya‘ Thompsona u prosincu 2023. godine.

Linker
01. srpanj 2024 17:44