UFC

Tek mu je 26 godina, a već postavlja rekorde: Ian Garry nadmašio je jedan rekord Conora McGregora

Michael Page (lijevo) vs. Ian Garry (desno)

 Ian Maule/Getty images/Profimedia
UFC-ov borac velter kategorije u lovu je na brojne rekorde unutar organizacije

Ian Garry u ovom trenutku vjerojatno je najbolji irski MMA borac. Sedmorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije neporažen je nakon prvih 15 profesionalnih mečeva, a čak osam pobjeda upisao je unutar UFC-ovog kaveza.

Osmu uzastopnu pobjedu u UFC-u upisao je proteklog vikenda u Las Vegasu. Garry je na UFC 303 eventu nadjačao Michaela ‘‘Venoma‘‘ Pagea i prezentirao je sposobnost da se prilagodi situaciji te dobije meč koristeći hrvanje i ‘‘grappling‘‘. Osmom uzastopnom pobjedom, Garry se izdvojio kao borac s trenutno najviše uzastopnih pobjeda unutar UFC-ove velter kategorije. Nitko osim njega nije u takvom nizu.

Neki će reći kako je Leon Edwards u još boljem nizu, ali njegov niz od 12 uzastopnih pobjeda zapravo se ne vodi kao takav. Naime, nakon osam pobjeda zaredom, uslijedio je ‘‘no contest‘‘ u meču protiv Belala Muhammada, čime je niz zaustavljen na brojci osam. Edwards je nakon toga upisao četiri pobjede.

Belal Muhammad također bi bio u još većem nizu bez tog ‘‘no contesta‘‘ protiv Edwardsa. Izuzmemo li taj meč u kojem službeno nema pobjednika, Muhammad je slavio u posljednjih devet nastupa. Ipak, službeno je Garryjev niz najdulji, a radi se i o jednom od ponajduljih nizova u povijesti UFC-ove velter kategorije

Kamaru Usman rekorder je s 15 uzastopnih pobjeda, dok GSP drži drugo mjesto (12 pobjeda). Edwards i Garry na trećem su mjestu te ljestvice, ali Garry već u sljedećem nastupu može ostaviti Edwardsa iza sebe. Inače, Usman i Garry jedini su borci u povijesti UFC-ove velter kategorije koji su slavili u prvih osam nastupa unutar organizacije.

Jedan rekord Garry je već oborio. Osmom uzastopnom pobjedom u UFC-u, Garry je postao prvim Ircem kojem je to pošlo za rukom. Conor McGregor nekoć je nanizao sedam uzastopnih pobjeda, a zatim je uslijedio poraz u meču protiv Natea Diaza. Ian Garry otišao je korak dalje i postavio je novi rekord.

26-godišnji Irac ima pregršt vremena za oboriti brojne rekorde. Njegova karijera zasad ide u jako dobrom smjeru, ali već jedan poraz ili teža ozljeda drastično mogu promijeniti situaciju. Garry se ipak nada najboljem i zasad korača ka statusu velikana.

Linker
03. srpanj 2024 11:35