UFC

Henry Cejudo: ‘U 2023. će Jones biti borac godine, dokazat će da je najbolji svih vremena‘

Jon Jones

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nadamo se kako će u ovoj godini napokon biti kraj pričama i da ćemo napokon gledati Jonesa u borbi za pojas u teškoj kategoriji

Već tri godine slušamo o prelasku Jona Jonesa u tešku kategoriju, a svakim danom fanovi sve više gube nadu da ćemo Jonesa više ikad gledati u kavezu. Razumljivo je to jer uistinu previše odugovlači sa apsolutno svime po pitanju borbi, no nadamo se da je ova 2023. godina u kojoj ćemo gledati meč njega i Ngannoua.

Od drugog mjeseca 2020. Jones nije ušao u kavez, a od tada samo priča i najavljuje veliki debi u teškoj kategoriji. Od tada su se promijenila tri prvaka u teškoj, a trenutni prvak Francis Ngannou je vrlo vjerojatno njegov idući protivnik. Henry Cejudo je rekao kako će Jones u ovoj godini uzeti pojas i zacementirati svoj ‘‘GOAT‘‘ status:

‘‘Stavit će pečat na to da je najbolji svih vremena. Kada razmišljam o tom meču, pogotovo jer se Franis tek oporavio od ozljede, Jones je posebno gladan jer je van kaveza oko tri i pol godine, mislim da je lopta u Jonesovom dvorištu‘‘, rekao je Cejudo na svom YouTube kanalu.

‘‘To nije pristrano razmišljanje nego je čisto činjenica da je Jones bez ozljeda i u konstantnom treningu. Jones je sposoban raspiriti tu vatru još jednom. Kara razmišljam o 2023., povratku i tome tko će biti borac godine, mislim da je to Jon Jones‘‘, zaključio je.

Nadamo se kako ove priče uistinu nisu prazan govor jer je činjenica da Jones predugo već odugovlači povratak u kavez. No, ako se on uistinu i dogodi, borba njega i Francisa Ngannoua bi mogla srušiti brojne rekorde kada je u pitanju UFC.

Linker
02. srpanj 2024 09:39