UFC

Jon Jones dobio jako zanimljivu prozivku: Ciryl Gane prozvao ga je na međusobni obračun!

Ciryl Gane

 JB Autissier/Panoramic/Bestimage/Profimedia
Prvorangirani izazivač UFC-ove teške kategorije rado bi dočekao Jona Jonesa u teškoj kategoriji

Situacija pri vrhu UFC-ove teške kategorije sve više nalikuje na nekakvu sapunicu. Francis Ngannou i dalje se nije dogovorio s UFC-om oko novog ugovora, a postoje određena nagađanja da mu je ugovor čak i istekao. To UFC dovodi u situaciju da prvak njihove ‘‘kraljevske kategorije‘‘ uopće nema ugovor s njima i mogao bi ih lako napustiti.

Time su narušeni i UFC-ovi planovi o uparivanju Jona Jonesa i Francisa Ngannoua, a radi se o vjerojatno najvećem meču koji UFC može pružiti u ovom trenutku. Jon Jones tu je također u svojevrsnom problemu, jer bliže se pune tri godine od njegovog posljednjeg nastupa, a debi u teškoj kategoriji još uvijek nije odradio.

U sedmom mjesecu ove godine Jones će proslaviti 36. rođendan i sada je već dobar dio svoje karijere proveo izvan kaveza, fizički se pripremajući za debi među teškašima. Vrijeme je da se poduzme nešto konkretno, a zainteresiranih za meč protiv Jonesa nikad neće nedostajati.

Curtis Blaydes odavno pokazuje interes, ali dojam je da UFC ne vidi previše marketinškog potencijala u toj borbi. Međutim, jedan drugi teškaš odlučio je prozvati Jonesa, a radi se o borbi koja bi definitivno privukla ogroman interes publike.

‘‘Gdje si Jon Jones? Slobodan sam u ožujku (3. mjesec) za Vegas‘‘, poručio je Ciryl Gane putem Twittera.

Francuski teškaš prvorangirani je izazivač UFC-ove teške kategorije, a jedini poraz u karijeri upisao je početkom prošle godine upravo od Francisa Ngannoua. Pobjedama se vratio u devetom mjesecu, nokautiravši Taija Tuivasu na eventu u Parizu.

Gane je po mnogima tehnički zapravo i najbolji borac teške kategorije. Impresivnih je fizikalija, kreće se fantastično i stojka mu je tehnički besprijekorna za čovjeka takvih fizičkih gabarita. Najveći nedostatak su mu hrvačke vještine, kao i vještine u parteru, a tu se otvara prostor da Jones iskoristi svoje adute. Bila bi to sjajna provjera za Jonesa u teškaškom debiju, a pobijedi li Ganea, potencijalni meč protiv Ngannoua još bi više dobio na težini.

UFC je na potezu, a nadamo se što skorijem raspletu ove situacije koja počinje nalikovati na probleme koje godinama viđamo pri vrhu svjetskog boksa. Inače, za 4. ožujka (3. mjesec) zakazan je UFC 285 event u Las Vegasu. Glavna borba večeri još uvijek nije najavljena, a evo sjajne prilike za UFC da popune mjesto u ‘‘main eventu‘‘.

Linker
04. srpanj 2024 11:59