UFC

(FOTO) Paulo Costa tijekom oporavka ušao u ozbiljne teškaše, otkrio koliko trenutno ima kilograma

Paulo Costa
 Instagram
Paulo Costa trenutno se nalazi na oporavku od ozljede, no trening nije zapustio. Ipak, prostim okom je vidljivo kako je nabacio popriličnu masu kojom bez problema može stati pokraj bilo kojeg teškaša na svijetu. To se potvrdilo nakon što je jednom od Instagram fanova odgovorio koliko trenutno teži kilograma.

Za neporaženog UFC-ovog Brazilca ovo je trebala biti sjajna godina. Već početkom proljeća trebao je napasti titulu srednje kategorije koja se nalazi kod Israela Adesanye, no ozljeda i potreba za operativnim zahvatom su sve promijenili. Umjesto da se priprema za borbu karijere, morat će gledati kako je njegovo mjesto zauzeo borac kojeg je u svom posljednjem nastupu savladao, Yoel Romero. Costa ipak nije zapustio trening i već je u dvorani s ciljem da se vrati što prije.

No, jedna od posljednjih objava na Instagramu otkrila je kako je nabacio masu koju možda i nije trebao ako pri povratku želi što lakše zadovoljiti granicu od 84 kilograma. Fanovi su se odmah zapitali koliko ovaj teškaški Paulo Costa trenutno teži, a on je drage volje odgovorio.

"107 kilograma", napisao je Costa fanu koji je pretpostavio kako se on trenutno nalazi na 110 kilograma. Baš toliko daleko nije otišao, no i ovo je 23 kilograma više od granice koju će morati zadovoljiti kad stane na vagu pred svoju iduću borbu.

Costa je već ljetos šokirao sportske fanove nakon što su pojavile težine boraca koji su 17. kolovoza nastupili na UFC 241 priredbi u Anaheimu. Samo dan nakon što je na vagu stao s 84.5 kilograma (dozvoljeno prekoračenje), Costa je imao gotovo 97 kilograma. Ukratko, vratio je 14.5% svoje tjelesne mase što je iznad svih zdravstveno preporučenih gabarita. Trenutno je na još deset kilograma više od toga što je samo znak da će se morati itekako potruditi kad uđe u pripreme za svoju iduću borbu. Nije poznato kad će to biti, no gotovo je sigurno kako će tim putem napasti titulu prvaka, što bi se zapravo da nije bilo spomenute ozljede već dogodilo.

Linker
28. rujan 2024 22:41