UFC

Edwards ne vjeruje Usmanovim tvrdnjama: ‘Bio je onako umišljen, a sada je sretan jer je nokautiran?‘

Leon Edwards

 Screenshot (youtube, Bt Sports)
Novi prvak UFC-ove velter kategorije smatra da se Usman previše trudi dokazati da mu poraz ne pada teško

Posljednjih nekoliko godina Kamaru Usman prometnuo se u najboljeg MMA borca na svijetu i okupirao je prvo mjesto UFC-ove ‘‘P4P‘‘ ljestvice. 15 pobjeda u jednako toliko UFC nastupa i pet uspješnih obrana titule u velter kategoriji, rezime su ovog sjajnog Nigerijca.

Uoči meča protiv Leona Edwardsa koji je odradio 20. kolovoza (osmi mjesec), Dana White isticao je kako Usmana polako treba razmatrati u raspravama oko najvećeg borca u povijesti sporta. Bio je Kamaru veliki favorit i protiv Leona Edwardsa kojeg je već pobijedio krajem 2015. godine, a minuta ga je dijelila od nove pobjede.

Tada je Leon Edwards fantastično pogodio lijevim ‘‘high kickom‘‘ i poslao je Usmana u ‘‘carstvo snova‘‘. Svi su ostali šokirani Edwardsovom pobjedom, ali ‘‘Rocky‘‘ je pokazao kako je i Usman samo čovjek te da nitko nije nepobjediv.

Nedugo nakon poraza, Dana White otkrio je medijima kako je razgovarao s Usmanom, a Kamaru je navodno osjećao olakšanje jer je izgubio pojas.

‘‘Razgovarao sam s njim, odličnog je duha. On tako jako želi revanš, ali mi je i rekao da mu je toliko teret pao s leđa sada kada više nije prvak. Bio je pod velikim pritiskom koji je bio uzrokovan time što je htio srušiti rekord Andersona Silve. No, svakako jedva čeka revanš‘‘, rekao je Dana.

Nešto više od dva tjedna nakon borbe, Leon Edwards sjeo je s Arielom Helwanijem kako bi odradili intervju za BT Sport. Edwards je imao priliku prokomentirati Usmanovo ‘‘skidanje tereta s leđa‘‘.

‘‘Čudno je, zar ne? Od onakve umišljenosti doći do izjave: ‘Sretan sam jer sam nokautiran i doživio sam olakšanje‘. Jednostavno ne vjerujem u to. Ja se nadam da nikada neću doći u fazu gdje sam sretan zbog poraza. Čudno je sve to, ali možda je to jedini način na koji se može nositi s porazom. Kao da se previše trudi u svemu tome. Tako je, kako je. Bio je prvak, vjerovao je da ga nitko ne može pobijediti, a sada je ipak poražen. Takva je igra.‘‘, pojasnio je Edwards.

Treći meč Usmana i Edwardsa dogodit će se prvom polovicom sljedeće godine, najvjerojatnije na britanskom tlu. Edwards je svjestan toga, ali čak i više od tog meča, Edwards bi se htio obračunati s Jorgeom Masvidalom. Njih dvojica još u trećem mjesecu 2019. godine imali su fizički sukob u ‘‘backstageu‘‘ londonskog UFC eventa, a Edwards je završio s posjekotinom ispod oka. Nikad ih UFC nije upario unutar kaveza, iako se nudi sjajna podloga za ugovaranje tog meča. Naravno, Masvidal je sada u nizu od tri uzastopna poraza i teško je očekivati da će dobiti ‘‘title shot‘‘.

‘‘Neka razvali Burnsa. Ne vjerujem da može pobijediti Burnsa, ali recimo da odradi to. Zamislite kakve bi to scene bile u Velikoj Britaniji. Uistinu vjerujem da bi to na Otoku bio veći meč nego ovaj protiv Usmana. Znam da je Usman teži protivnik, ali za obične fanove (‘kežualce‘) iz UK-a, mislim da bi to bio pravi meč za njih. Ali kao što rekoh, nije me briga tko će biti sljedeći na redu.‘‘, objasnio je Edwards.

Njegov kompletan razgovor s Helwanijem možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
02. srpanj 2024 23:23