UFC

Kamaru Usman: ‘Imam više fanova u Engleskoj nego Leon Edwards‘

 Kamaru Usman

 Alejandro Salazar/PXImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Rekao da pod tim ne misli ništa loše o Edwardsu

Prošlog je mjeseca na UFC 278 priredbi Kamaru Usman puno toga izgubio. Osim što nije uspio po šesti puta obraniti titulu u velter kategoriji, Leon Edwards mu je oduzeo i pregovaračku poziciju što se tiče prelaska u više kategorije, ali i boksački meč protiv Canela koji u ovom trenutku vjerojatno više nije opcija.

Ruku na srce, Usman je do tog nokauta bio uistinu bolji gotovo cijelu borbu i manje od minute ga je dijelilo do nove obrane titule. Međutim, Edwards ga je uhvatio s tim ‘high kickom‘ kojim ga je nokautirao i zasjeo na tron velter kategorije, tako da ukoliko Usman u revanšu vrati svoj pojas, moguće da ćemo ponovno slušati o prelasku u polutešku kategoriju.

Usmana sada čeka revanš protiv Edwardsa, a kao lokacija se šuškao Wembley. Iako nije službeno potvrđeno baš ništa, ne bi bilo čudno da se upravo i to dogodi. No, Usman ne smatra da bi tako išli na ruku Edwardsu jer smatra kako u Engleskoj ima više fanova nego on:

‘‘Sad smo u njihovoj zemlji, a ja iskreno mislim da u Engleskoj imam više fanova nego Edwards. To nije ništa loše prema Leonu, meni je on drag. Stvarno jest. Pola engleske je Afrika, puno je Nigerijaca u Engleskoj, puno njih. Znam da bih bio dobro dočekan tamo‘‘, rekao je Usman u ‘The Joe Rogan Experienceu‘.

Iako nije službeno dogovoren, jasno je da nas čeka treći meč između Usmana i Edwardsa. Trenutno svaki ima po jednu pobjedu, a više ćemo znati nakon što se taj spektakl i dogovori.

Linker
05. srpanj 2024 16:44