UFC

‘Dustin Poirier te je noći uzeo McGregorovu dušu. Borba s njim sada donosi samo novac‘

McGregor vs. Poirier

 Stacy Revere/getty Images/profimedia
Brown je zanimljivom analogijom predočio trenutnu McGregorovu poziciju među elitom UFC-ovih boraca u lakoj kategoriji, posljedično i kategoriji iznad

Prošle su više od tri godine od njegove zadnje borbe, a ne nazire se datum njegova povratka, što sve više postavlja pitanje hoćemo li ikada ponovno vidjeti irsku superzvijezdu u oktogonu. Matt Brown već dugo tvrdi da se McGregor neće vratiti, a njegov je stav dodatno ojačan nakon što je Michael Chandler odustao od potencijalne borbe s Conorom nakon gotovo dvije godine čekanja.

"Jasno je, McGregor više ne trenira onako kako bi trebao borac koji se priprema za natjecanje," rekao je Brown u emisiji "The Fighter vs. The Writer".

"Još uvijek mislim isto, vjerojatno ga više nikada nećemo vidjeti. Ako se ipak vrati, priznat ću da sam bio u krivu, ali jednostavno ne vjerujem da ćemo ga ikada više gledati u UFC kavezu."

Brown vjeruje da postoji mnogo razloga zašto McGregor više neće nastupiti, ali možda najsnažniji argument leži u događajima iz 2021. godine.

To je bila noć kada je McGregor pretrpio tešku ozljedu noge u trilogijskoj borbi protiv Dustina Poiriera, što mu je ujedno bio i drugi poraz zaredom. Gledajući unatrag, Brown tvrdi kako je tada vidio nešto što se kod McGregora promijenilo i što on više ne može povratiti.

"Kada se to dogodilo, činilo mi se da mu je Dustin uzeo dušu te noći," rekao je Brown. "Mislim da smo svi to osjetili. Možda tada nismo znali koliko će to biti ozbiljno, mislili smo da je Conor ratnik i da će se brzo vratiti. Ali kada gledate tu borbu, Dustin mu je oduzeo dušu."

Brown dodaje da je već ranije, tijekom McGregorovog prvog poraza protiv Natea Diaza, pomislio da je McGregor možda izgubio dio sebe, ali se tada vratio. No, nešto što je Poirier učinio promijenilo je sve.

Naravno, McGregor bi se vjerojatno ne složio s takvim tvrdnjama, s obzirom na njegove stalne zahtjeve za borbom i pritužbe da je predugo bio na prisilnom odmoru zbog ozljede. UFC-ov "gazda" Dana White je izjavio kako očekuje povratak McGregora početkom 2025. godine, ali nije želio nagađati tko bi mu mogao biti protivnik sve dok ne bude službeno spreman za povratak.

Chandler, koji je nekoć bio glavni kandidat za borbu protiv McGregora, sada je otpao iz te jednadžbe, barem privremeno, ali Brown se i dalje pita s kim bi se McGregor mogao suočiti kad se vrati.

"Ako se vrati, protiv koga će se boriti?" pitao se Brown. "Divizija je nastavila dalje. Conor iz 2016. nije Conor iz današnjice. Ne mogu se sjetiti niti jednog dobrog protivnika za njega u top 10. Postoji milijun boraca u lakoj kategoriji, ali on mora boriti protiv nekoga iz vrha. To je Conor McGregor. Neće se vratiti boreći se protiv nekoga tko je na 20. ili 25. mjestu."

Dok nema sumnje da McGregor još uvijek privlači pažnju kao najveća UFC-ova zvijezda, Brown nije siguran koliko njegovo ime danas nosi težinu u sportskom smislu.

Prošlo je osam godina otkako je McGregor posljednji put držao UFC pojas, a nije se borio za titulu u proteklih šest godina.

Pobjeda nad McGregorom donijela bi veliki honorar i medijsku pažnju, ali Brown smatra da to više nikome neće donijeti priliku za titulu.

"Problem sada je što je borba protiv McGregora samo borba za novac," objasnio je Brown. "To vam neće približiti naslov, osim što ćete povećati svoju popularnost. Pobjedom nad Conorom McGregorom možda ćete preskočiti red jer ste značajno podigli svoj profil i utjecaj, ali nitko neće reći da ste zaslužili borbu za naslov samo zato što ste pobijedili Conora McGregora."

Linker
04. listopad 2024 00:01