UFC

‘Bit će teško gledati njeno ružno lice, samo te majka smatra lijepom‘: Kayla Harrison na udaru kolegica borkinja

Julianna Pena | Kayla Harrison | Ketlen Vieira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Kayla Harrison trenutno nije prvakinja bantam kategorije, ali privlači puno više pažnje nego sama prvakinja

Sinoć je po standardnoj proceduri održana konferencija za medije uoči velikog UFC 307 eventa koji nas čeka u subotu navečer. Kako to uvijek biva ususret UFC-ovim "PPV" eventima, noć s četvrtka na petka donosi konferenciju za medije na kojoj se više borca istovremeno pojavljuje pred medijskim predstavnicima, ali i pred nekolicinom fanova.

Alex Pereira i Khalil Rountree u centru su pažnje, jer ipak su najveće zvijezde tog eventa i predvodit će program borbom za pojas u poluteškoj kategoriji. Međutim, Pereira i Rountree nisu pružili ono što šira masa očekuje. Dva sjajna poluteškaša nisu osobe koje će se "kreveljiti" na ovakvim događajima i "trash talkom" privlačiti pažnju. Između njih vladalo je uzajamno poštovanje, a oni će svoje reći unutar kaveza.

"Slušajte, Khalil Rountree je ovdje i to ne možete osporiti. Uložio je puno truda, odličan je udarač i UF smatra da je zaslužio priliku. Drago mi je zbog njega.", rekao je Alex Pereira na upit o tome zaslužuje li Rountree "title shot".

Khalil Rountree dobio je priliku osvrnuti se na stil borbe kojim će pristupiti obračunu s Alexom Pereirom. Mnogi vjeruju kako u hrvanju i grapplingu leži način za poraziti Pereiru, ali Rountree preferira borbu na nogama i to ne planira mijenjati samo zato jer će Alex Pereira biti na suprotnoj strani kaveza.

"Dovoljno naporno sam radio da dođem do ovoga. Nema smisla mijenjati ono što sam kao borac, samo zato da bi potencijalno došao do pobjede. Glavni razlog zašto sam htio ovu borbu zapravo ste vi fanovi. Imate dvojicu najboljih udarača na svijetu i to je ono što želim dati fanovima. Ovo je MMA, sve se može dogoditi, ali želim da kad uđem u kavez, da svi znate kako možete očekivati najbolju verziju mene. Najbolja verzija mene nije netko tko mijenja svoj plan i odjednom pokušava postati hrvačem. To nisam ja.", rekao je Rountree.

Žustro među ženama

Osim Rountreeja i Pereire, za pojas, ali onaj u bantam kategoriji borit će se Raquel Pennington i Julianna Pena. Očekivano, Julianna Pena pokušavala je isprovocirati prvakinju, a neki od glavnih argumenata su da "Pennington nije dobar primjer prvakinje" i da se radi o "dosadnoj borkinji". Pennington je najavila kako će ju ušutkati u subotu navečer (nedjelju ujutro), a puno žustrije rasprave događale su se između Kayle Harrison, njene protivnice Ketlen Vieire, ali i Julianne Pene.

Vieira će se na UFC 307 eventu boriti protiv Harrison i stoga ne čudi da je bilo žustro među njima, ali u priču se umiješala i Julianna Pena. Jedan od reportera zapravo je "zakuhao" priču podsjetivši kako je Kayla jednom prilikom rekla da bi Penu besplatno udarala laktovima u lice, na što je Pena tada uzvratila kako je Kayla na steroidima. Harrison je sinoć pružila novi osvrt nakon kojeg je izbio verbalni rat.

"Ponavljam, još uvijek bih pristala to napraviti besplatno, ali ja uistinu želim biti UFC-ova prvakinja. Imam više pobjeda prekidom, nego ona ukupno pobjeda.", započela je Kayla, na što je uslijedio odgovor Pene.

"Ja poznajem nasilje, a Kayla je tek došla ovdje.", započela je Pena govor, da bi ju Kayla podsjetila kako iza sebe ima dvije zlatne olimpijske medalje (u judu) i da nitko ne može reći da je tek došla u sport.

"Kakve to veze ima s UFC-om?", pitala se Pena, a zatim joj je Kayla kvalitetno spustila.

"Započela si svoju MMA karijeru 2009. godine. Tvoj ‘score‘ je 10-5 (12-5, op.a.). Ja sam počela 2018. godine i moj ‘score‘ je 17-1.", poručila je Kayla izmamivši reakciju publike koja je podržala njenu izjavu.

Kad je u pitanju Ketlen Vieira, Brazilka je u jednom trenutku na vrlo neukusan način uvrijedila Kaylu Harrison. Drugorangirana izazivačica unutar bantam kategorije komentirala je fizički izgled svoje protivnice.

"Slušajte, bit će jako teško gledati tvoju ružnu facu. Meni je puno lakše pogledati se u ogledalu.", rekla je hladnokrvna Vieira, na što je Harrison dodala.

"Moja majka misli da sam lijepa.", riječi su kojima je Harrison uzvratila, dok je Ketlen Vieira odglumila preplašenost, pokušavajući i dalje aludirati da je Kayla ružna.

"Tvoja majka vjerojatno je jedina koja misli da si lijepa.", još je dodala Brazilka.

Dakle, iako su Pereira i Rountree glavne zvijezde ovog eventa, a na "stageu" su se pojavili i borci poput Josea Alda, Kevina Hollanda, Romana Dolidzea itd., show su ipak ukrale djevojke, posebno trojac Vieira-Harrison-Pena. No, vrlo upečatljivu izjavu dala je Harrison u jednom trenutku ove konferencije za medije.

"Slušajte, ovo je razlika između mene i svih ovih ostalih djevojki. Ja sam došla ovdje, a one se žale da sam preskočila red, da sam na steroidima, da to nije pošteno itd. Da je ovo moja kategorija i da sam ja ovdje prvakinja, svima bih poručila: Dođite vamo i pokazat ću vam tko je prvakinja!", jasna je poruka dvostruke olimpijske pobjednice.

Danas je na redu vaganje, a sutra će svi ovi borci i borkinje kročiti u kavez. Nadamo se da neće biti neplaniranih otkazivanja u posljednji tren, a sažetke ove vrlo intenzivne konferencije za medije možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
04. listopad 2024 16:02