UFC

Dustin Poirier opisao po čemu se razlikuju Makhachev i Nurmagomedov: ‘Khabib je fizički jači, ali Islam...‘

Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov

 Screenshot/UFC
Ako itko može reći koje su razlike između ova dva dagestanska velikana, to je zasigurno ‘‘The Diamond‘‘

Bivši privremeni UFC prvak lake kategorije, Dustin Poirier, osjetio je neke razlike kada je dijelio kavez s Khabibom Nurmagomedovom i Islamom Makhachevom.

Otkako je Makhachev dostigao vrh, mnogo se raspravljalo o tome ima li potencijala da nadmaši umirovljenu legendu i svog mentora, Nurmagomedova. A u toj debati, rijetko tko je kvalificiraniji od Poiriera.

U nedavnoj emisiji ‘The MMA Hour‘ s Arielom Helwanijem, Poirier je prokomentirao svoju neizvjesnu bitku s Makhachevom u kojoj je podlegao gušenju u petoj i posljednjoj rundi. Kad je bio upitan da usporedi njegove i Khabibove sposobnosti u kavezu, ‘‘Dijamant‘‘ je naveo završni trenutak na UFC-u 302 kao jedan segment u kojem je osjetio razliku.

"Ovakvi stilovi borbe su najteži za mene - s momcima koji će lančano povezivati hrvanje i usporavati ritam", rekao je Poirier. "Ali on (Makhachev) je bio sve ono što sam mislio da će biti. On je prvak. Znao sam da je žilav. Znao sam da će biti snažan. Znao sam da ima upornosti. Ne dođeš u poziciju u kojoj je on bez svih tih stvari.‘‘

"Rušenja su različita (od Khabiba i Makhacheva). Pritisak je sličan. Rušenja su različita, on (Makhachev) radi puno s gornjim dijelom tijela. Stalno je pokušavao ući u klinč sa mnom, a Khabib bi išao na niske ulaske u noge", nastavio je Poirier. "Mislim da je Khabib fizički jači, ali Islam ima nevjerojatan stisak. Svi su ovi momci snažni, ali njegov stisak (prilikom gušenja)... bio je poput škripca."

Ostaje za vidjeti što slijedi za Poiriera. Iako je sugerirao da bi mogao biti gotov kao aktivni natjecatelj, "Dijamant" još nije donio konačnu odluku.

Za Makhacheva se očekuje da će sljedeći put braniti svoj pojas protiv još jednog sjajnog predstavnika American Top Teama, Armana Tsarukyana.

Linker
14. lipanj 2024 12:54