UFC

Darren Till napokon ima ugovoren meč: Soldićev veliki rival iz KSW-a čeka ga krajem godine

Daren Till

 Instagram (darren Till)
Dva tjedna uoči 30. rođendana Till će tražiti povratak pobjedama

https://twitter.com/btsportufc/status/15

Dugo, dulje od godinu dana čekamo povratak Darrena Tilla u kavez. Nekoć jedan od najperspektivnijih UFC-ovih velteraša, nakon poraza od Tyrona Woodleyja i Jorgea Masvidala prešao je u srednju kategoriju.

Debi u srednjoj kategoriji odradio je krajem 2019. godine, a podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Kelvina Gasteluma. Uslijedili su porazi od Roberta Whittakera i Dereka Brunsona, a Till je u meču protiv Brunsona izgledao jako loše.

Oporavak od ozljede koljena, upoznavanje i prijateljstvo s Khamzatom Chimaevim te otkazani meč protiv Jacka Hermanssona, Tillov su rezime kroz posljednjih godinu dana. Darren se u sedmom mjesecu trebao boriti protiv Jacka Hermanssona, ali meč je otkazao zbog ozljede. Bilo je to treće Tillovo odgađanje meča zbog ozljede u razmaku nešto većem od godinu i pol.

Trenutno devetorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije silno treba pobjedu, ali i povratak u kavez. To bi se trebalo dogoditi 10. prosinca (12. mjesec) na UFC 282 eventu. Iz UFC-a je došla službena potvrda da će se Till na tom eventu boriti protiv Dricusa Du Plessisa (17-2-0, 3-0 UFC).

Du Plessis je 28-godišnji južnoafrički borac koji iza sebe ima tri UFC pobjede u jednako toliko nastupa. Markusa Pereza i Trevina Gilesa je nokautirao, a Brada Tavaresa porazio je jednoglasnom odlukom u sedmom mjesecu ove godine.

Du Plessis je trenutno 13-rangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije i protiv Tilla će tražiti ulazak u top 10. Dricusa pamtimo i po mečevima protiv Roberta Soldića pod okriljem KSW-a. U četvrtom mjesecu 2018. godine Du Plessis je nokautirao Soldića u drugoj rundi, a Soldić mu se osvetio u desetom mjesecu 2018. godine, nokautiravši ga u trećoj rundi.

Till i Du Plessis preferiraju borbu u stojci i mogao bi ovo biti vrlo zanimljiv obračun na eventu koji će predvoditi Glover Teixeira i Jiri Prochazka.

Linker
28. lipanj 2024 02:16