UFC

Darren Till pokazao oštećenje oka koje je zadobio na treningu: Fanovi uvjereni da će opet otkazati meč

Darren Till

 Instagram (darren Till)
UFC-ov borac srednje kategorije prečesto otkazuje mečeve zbog ozljeda, a to bi se moglo opet dogoditi

Jako važan meč čeka Darrena Tilla krajem ove godine, točnije 10. prosinca na UFC 282 eventu. Borac iz Liverpoola tada bi se trebao boriti protiv Dricusa du Plessisa, a za Tilla je to jako važan meč jer je trenutno u seriji od dva uzastopna poraza.

Ako sagledamo širu sliku, Till je četiri put poražen u posljednjih pet nastupa i pobjeda mu je imperativ. Ono što Tillu ne ide u prilog jest i činjenica da se jako muči s ozljedama u posljednje vrijeme.

Sve je krenulo krajem 2020. godine. Till se trebao boriti protiv Jacka Hermanssona, ali nastup je otkazao zbog ozljede. U kavez se trebao vratiti u četvrtom mjesecu 2021. godine, a čekao ga je Marvin Vettori. Till je tjedan dana uoči meča otkazao nastup zbog loma ključne kosti.

U devetom mjesecu prošle godine Till je napokon nastupio, a poraz od Dereka Brunsona pomalo je pravdao i činjenicom da se borio s ozljedom koljena. Till je isticao kako ne želi tražiti izliku, ali svejedno je informacija o ozljedi postala javna.

Till je novi nastup trebao upisati u sedmom mjesecu ove godine, a Jack Hermansson ponovno je trebao biti njegov protivnik, nakon što im je propao meč krajem 2020. godine. Till je i ovaj put otkazao zbog ozljede.

Serija poraza, ali i serija ozljeda nisu dobar znak za ovog 29-godišnjeg borca srednje kategorije. Mnogi se pribojavaju da će i meč protiv Dricusa otkazati zbog ozljede, a ono što je jučer podijelio na Instagramu odaje dojam kao da bi uistinu mogli gledati takav scenarij. Till je podijelio fotografiju na kojoj se vidi oštećenje oka koje ne izgleda dobro.

Naravno da su mnogi u komentarima zabrinuti da Till ponovno ne otkaže meč. Do borbe je nešto manje od mjesec i pol i Till ima vremena sanirati poteškoće, ukoliko se ne radi o težim problemima koji bi ga onemogućili u treningu. Nadamo se da se ne radi o ničemu takvom.

Inače, Darren se trenutno priprema na Tajlandu, a preostaje nam vidjeti hoće li dio priprema odraditi i u Švedskoj, u suradnji s Khamzatom Chimaevim.

Linker
26. lipanj 2024 12:36