UFC

Daniel Cormier stao u obranu Adesanye: ‘Nije on kriv za dosadne borbe, za ples je potrebno dvoje‘

Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Smatra kako nema potrebe da prvak nepotrebno riskira

Izgleda da se Daniel Cormier ne slaže s fanovima koji smatraju da je Adesanya isključivi krivac za neatraktivne mečeve koji ga prate u posljednjih nekoliko nastupa nego su krivi i izazivači, a naveo je da je u subotu Cannonier sam ‘uplovio‘ u poraz.

Prvak srednje kategorije Israel Adesanya prošle je subote obranio pojas prvaka, svladavši Jareda Cannoniera jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi. Nije to bila neka atraktivna borba, ali Adesanya je napravio sve što je trebao da ostane prvak. Zbog toga se našao na meti kritika sa svih strana, no Cormier se ne slaže da je on osoba koju treba kriviti.

‘‘Toliko ljudi je to već reklo da je ovo klišej, ali za ples je potrebno dvoje. Ako je Cannonier odlučio uploviti u poraz, kako može biti Izzyjeva krivica što nije radio više? Mislim, imao je Cannonier neke momente ali nije nastavio‘‘, rekao je DC.

Nastavio je: ‘‘Nije mogao doći do tog levela da uistinu priprijeti Adesanyi. Adesanya je jedan on najtalentiranijih kontraša u sportu tako da moraš biti vrlo oprezan kad ideš na njega, inače ćeš završiti kao Paulo Costa ili Robert Whittaker u prvoj borbi.‘‘

Na samom kraju je istaknuo kako ne smatra da je borba bila dosadna, kaže kako je po njemu sasvim u redu ako prvak radi samo taj minimum koji mu je potreban za pobjedu.

Linker
30. rujan 2024 06:21