UFC

Dana White dodijelio ogroman bonus Paddyju Pimblettu, a zatim poručio: ‘Gotovo je s podizanjem bonusa, nikad više!‘

Paddy Pimblett

 Richard Sellers/PA Images/Profimedia
UFC-ov predsjednik nije zadovoljan onim što je većina boraca pokazala na priredbi u Manchesteru

Dana White nekoliko puta ove godine nagovoren je na povećanje bonusa. Uoči UFC 300 eventa pristao je povećati bonuse sa 50 tisuća dolara na čak 300 tisuća dolara, kako bi obilježio povijesni event.

Nekoliko dana prije UFC 304 eventa koji se jutros održao u Manchesteru, White je ponovno nasjeo. Sav ‘‘hype‘‘ oko eventa u Manchesteru naveo ga je da podigne bonuse na 100 tisuća dolara, ali čini se da tome dolazi kraj. Nedugo po završetku eventa, White je jasno istaknuo kako nikada više neće pristati na takve zahtjeve.

‘‘Možete zahvaliti borcima s ovog ‘carda‘ na tome. Nitko se nije trudio ništa više nego inače. ‘Želimo 100 tisuća dolara‘ i onda dobijem sedam uzastopnih mečeva koji otiđu na bodove.‘‘, rekao je White, očito nezadovoljan viđenim u Manchesteru.

Samo pet od ukupno 14 mečeva na UFC 304 eventu okončano je prekidom, a Dana White bonusima je nagradio trojicu boraca koji su završili svoje protivnike. Tom Aspinall za ekspresni nokaut nad Curtisom Blaydesom dobio je 100 tisuća dolara bonusa, a bonus za najbolju izvedbu osvojio je i Aspinallov timski kolega, Mick Parkin. On je do bonusa došao nokautiravši Lukasza Brzeskog, također u prvoj rundi.

Bonus za najbolju borbu večeri nije dodijeljen, ali zato je White jednom borcu uručio dvostruki bonus za izvedbu.

‘‘Paddy Pimblett je izgledao kao netko tko želi zaraditi dodatni bonus. Izgledao je nevjerojatno dobro, a mislim da Bobby (King) Green nije poražen ‘submissionom‘ još od 2009. godine. Svi pričaju sranja o Paddyju, žele se boriti s njim, ali on nastavlja pobjeđivati.‘‘, neki su od hvalospjeva koje je White uputio Pimblettu.

Dakle, 29-godišnji borac iz Liverpoola nagrađen je dvostrukim povećanim bonusom i postaje bogatiji za dodatnih 200 tisuća dolara. Pimblett je ‘‘trokut gušenjem‘‘ i polugom svladao Kinga Greena već u prvoj rundi, a White je očito oduševljen onime što je Pimblett prezentirao u Manchesteru.

Paddyjev zvjezdani status nastavlja rasti i White je svjestan koliko borci s karizmom i dobrim rezultatima znače jednoj organizaciji.

Linker
11. rujan 2024 10:23