UFC

Cormier ne može vjerovati da je Pereira prozvao Cannoniera: ‘On traži najkraći put do titule‘

Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Yahoo! Sports)
Umirovljeni MMA borac poručio je Pereiri da bude realan po pitanju svojih prozivki

Tek drugu UFC pobjedu, upisao je Alex Pereira proteklog vikenda, no odlučio se prozvati borca s kojim se nikako ne zaslužuje boriti, barem dok ne upiše još nekoliko pobjeda. Naime, Pereira je nakon slavlja protiv sunarodnjaka Silve, prozvao Jareda Cannoniera, drugorangiranog borca srednje kategorije.

''Pričao sam o Jaredu Cannonieru jer on je tip koji je idući na redu za napasti pojas. Neki ljudi već pričaju o uparivanju mene i Adesanya, pa stoga zašto se ne bih borio protiv Cannoniera? Mislim da ne pretjerujem prozivanjem Cannoniera.'', rekao je Alex na konferenciji za medije nakon pobjede nad Silvom.

Usporedbe radi, Jared Cannonier u srednoj kategoriji nastupa od 2018. godine. Upisao je pet pobjeda, a izgubio je samo od bivšeg prvaka Roberta Whittakera. Trenutno je u nizu od dva uzastopna slavlja, a u ta dva nastupa pobijedio je imena kao što su Kelvin Gastelum i Derek Brunson. Cannoniera sada čeka prilika za napasti pojas koji je u vlasništvu Israela Adesanye.

Alex Pereira s druge strane, UFC debi odradio je u jedanaestom mjesecu prošle godine. Brazilac je upisao ukupno dvije pobjede u promociji, ali protiv nerangiranih boraca kao što su Andreas Michailidis i Bruno Silva. Jasno da gotovo nitko ne vidi logiku u prozivanju Cannoniera, a Daniel Cormier odlučio se javno osvrnuti na tu prozivku.

''On proziva tipa poput Jareda Cannoniera, kojeg očito čeka borba za titulu. O čemu mi pričamo ovdje? Bori se s nekim iz top 15, zatim s nekim iz top 10. Razumijem da on cilja na zvijezde, ali u ovom trenutku, zvijezda je svatko tko ima broj pokraj svog imena (svatko tko je rangiran, op.a.).'', započeo je Cormier, a zatim je nastavio o Pereiri.

''Pobjede nad Izzyjem daju mu osjećaj nepobjedivosti. On gleda kako tip kojeg je nokautirao, prolazi kroz cijelu kategoriju, postaje mega-zvijezdom i zarađuje hrpu novca. Pereira sada traži najkraći put da dođe tamo gdje misli da pripada. Kapa dolje za njega, ali daj čovječe! Budimo realni u načinu na koji pristupamo našem putu kroz UFC-ov poredak.'', dodao je DC u svojoj emisiji DC&RC.

Poprilično je zapravo jasno što Pereira želi prozivanjem Cannoniera. Brazilac je već priznao kako će mu put do Adesanye biti teži, nego borba protiv prvaka. Podsjećamo, Pereira je u kickboksu dvaput pobijedio sadašnjeg prvaka UFC-ove srednje kategorije. Međutim, vidljivo je kako Pereira ima problema s obranom rušenja, iako se borio protiv boraca koji ne pripadaju samom vrhu. Izazivači poput Marvina Vettorija ili Dereka Brunsona, napravili bi mu pregršt problema svojim grapplingom. Jared Cannonier s druge strane, visokorangirani je izazivač, no preferira borbu u stojci. Kroz svojih 13 UFC nastupa, Jared je upisao samo dva rušenja i to dovoljno govori o njegovom afinitetu ka hrvanju.

Pereira je uvjeren kako svakog može pobijediti u stojci. Uzmemo li u obzir da je Cannonier predviđen za sljedećeg izazivača, Pereira bi pobjedom nad njim preuzeo taj status. Ipak, realnost je kako UFC zasigurno neće udovoljiti njegovim željama i Alex će morati postepeno gradit svoj put do vrha.

Linker
05. srpanj 2024 08:09