UFC

Ako se ostvare UFC planovi o kojima se sve glasnije govori, Dustin Poirier ostat će kratkih rukava

Conor McGregor, Dustin Poirier i Nate Diaz

 screenshot (YouTube, UFC)
Chael Sonnen posljednji je među onima koji vjeruju kako se sprema treća borba McGregora i Diaza

U jednom od svojih trenutno posljednjih velikih intervjua, objavljenom prije nekoliko tjedana, Dana White izjavio je kako treću borbu Conora McGregora i Natea Diaza vidi kao nešto itekako realno i izvedivo. Zapravo, u nastavku je tada dodao kako će biti šokiran ako do te borbe ne dođe.

Ta je izjava iznenadila sve koji su, svjesni spoznaje da Nate Diaz ima samo još jednu borbu na aktualnom ugovoru, bili uvjereni da će se Diaz uskoro boriti protiv Dustina Poiriera. Uostalom, obje strane tražile su tu uistinu veliku borbu pa nitko nije sumnjao da UFC neće biti zainteresiran za istu. No, ona se do danas nije dogovorila, unatoč konstantnom izražavanju želje za što skorijom borbom od strane oba spomenuta borca.

Istovremeno, Poirier je odbio ideju još jedne borbe protiv Conora McGregora, koji bi se prema svemu sudeći tijekom ljeta trebao vratiti u Octagon. S jedne strane po tom pitanju imamo spomen Conorovog napada na titulu lake kategorije, a s druge strane neke druge borbe. Kako gore spomenuti okršaj Diaza i Conora nije dogovoren, naravno da se opet počelo pričati o Diazu, posebno jer je obojici ta borba zicer, odnosno neupitno najveća prilika za sigurnu veliku zaradu. Njihov revanš s UFC 202 borbe je s 1.4 milijuna prodanih prijenosa treća najuspješnija UFC priredba ikad.

Posljednjih dana čak smo iz nekih izvora mogli vidjeti i datum eventualne borbe McGregora i Diaza. Radi se o 3. srpnju, datumu tijekom kojeg bi se u sklopu International Fight Weeka trebala održati UFC 276 priredba. Sad se spomen tog datuma pojavio i od strane prvog relevantnog izvora, budući da je istu na svom YouTube kanalu spomenuo Chael Sonnen.

"Postoji jako puno glasine za International Fight Week, koji se održava prvog tjedna u srpnju. Vrlo snažna glasina u našoj industriji je ta da se radi na borbi Natea Diaza i Conora McGregora. Mene tom borbom iskreno nisu kupili. Posebno jer s druge strane imam informaciju da bi se McGregor trebao vratiti u kolovozu", rekao je Sonnen.

Ipak, ne bi on to vjerojatno niti spomenuo da mu izvori nisu bili itekako jaki i relevantni. A borba itekako ima smisla, posebno ako UFC na Diazu želi još jednom kvalitetno zaraditi, prije nego on pokuša izvan UFC-a ostvariti neke svoje planove. Njemu je također isključivo zarada na prvom mjestu.

To bi u nezavidnu poziciju dovelo Poiriera, koji također ne skriva kako je trenutno jedino što ga zanima dobiti što više novaca. Bio je uvjeren da bi to mogao napraviti protiv Diaza, a osim toga bi u tu borbu ušao kao veliki favorit pa bi automatski imao ogromnu dobit uz manji rizik nego što bi to bilo nekom drugom borbom.

Ako Poirier ostane bez borbe protiv Diaza, automatski time i bez još jedne borbe protiv Conora (a prošle dvije su zajedno upisale preko tri milijuna prodanih prijenosa), naći će se u nezavidnoj poziciji. Želi li što veću zaradu mu neće preostati previše izbora pa će možda čak morati razmisliti i o prozivci Colbyja Covingtona. Poraz od Charlesa Oliveire u borbi za titulu mu je uistinu došao u najgore moguće vrijeme.

Linker
08. srpanj 2024 04:43