UFC

Conor McGregor otkrio sve potencijalne protivnike za povratničku borbu

Conor McGregor
 screenshot
U velikom razgovoru koji je na ESPN-u vodio s Arielom Helwanijem, Conor McGregor progovorio je o opcijama za svoj povratak borbama. Nabrojao je potencijalne protivnike i njih ima puno više nego što je itko očekivao.

Najveća svjetska MMA zvijezda otkrila je da su već postojali neki pregovori o povratku borbama. Trebalo je to biti ovog ljeta, no onda se dogodila ozljeda njegove šake i bio je prisiljen na oporavak. No, isto tako kaže kako su tadašnji pregovori prošlost i da će sad biti drugačije. Prioritet za povratak borbama mu je Khabib Nurmagomedov, ali on više nije isključivo jedina opcija.

"Sve je vodilo prema ugovaranju borbe protiv Justina Gaethjea, no stvari se ovdje nevjerojatno brzo mijenjaju. Ovo je okrutan posao. Prisjetite se samo svih boraca koji su imali što sam ja imao, koji su prošli kroz puno bitaka za fanove. Pogledajte koliko njih je lako bilo odbačeno. Jednostavno vide da nije više tvoje vrijeme jer to je takav posao", objasnio je McGregor sadašnju situaciju, otkrivši kako je Justin Gaethje u svakom slučaju opcija za protivnika. No, on ima ugovorenu borbu idućeg mjeseca protiv Donalda Cerronea.

Naravno, kad se priča o potencijalnim borbama Conora McGregora nikako se ne smije izostaviti Natea Diaza. On je na UFC 241 priredbi prozvao Jorgea Masvidala i čini se kako se ide prema ugovaranju te borbe. Tako bi Conoru tu otpala opcija Natea, ali i Masvidala, koji ga je ranije prozivao. No, što se tiče Masvidala, tu je već reagirao Dana White, izjavom kako je Jorge fizički prevelik za borbu protiv Irca.

"Nate i ja smo proveli gotovo 50 minuta zajedno u Octagonu i to su bile vrlo napete borbe. Nate je jako dobar borac i spretna osoba. On je zapravo samo uspješno otvorio špil karata. Jorge je u nizu od dvije pobjede, a nitko ga nije primjećivao dok nije imao baš najbolje rezultate u lakoj kategoriji. Bio je prisutan u dvorani, Nate je odradio dobar posao, no mislim kako nisam izguran. Zapravo ja mogu uvijek izgurati Natea. Ako on ne želi treći borbu, u redu je, ne krivim ga. Pogledajte štetu koju je doživio u tim borbama", rekao je Conor nešto o Nateu, ali i Masvidalu.

Max Holloway bio mu je protivnik u drugoj UFC borbi uopće, nakon čega su im karijere krenule drugačijim putevima. Conor je brže krenuo prema vrhu, tamo se našao te s njega i pao. Maxu je trebalo dulje vremena, ali je trenutno nedodirljivi prvak perolake kategorije. No, u lakoj nije uspio napraviti ono što je Conor dvije i pol godine ranije. U borbi za (privremenu) titulu te kategorije poražen je od još jednog borca kojeg je McGregor savladao u perolakoj kategoriji, Dustina Poiriera. No, neki rivalitet postoji cijelo ovo vrijeme, a Holloway je nedavno odradio i dobru provokaciju. Naime, angažiran je od strane Jamison Whiskeya za reklamu, što je podosta dobro odjeknulo jer upravo ta kompanija vlada tržištem koje McGregor sa svojim Proper Twelwe želi osvojiti.

"Borba protiv Hollowaya svakako bi bila ona za koju sam zainteresiran. Nije se lako uspeti u novu kategoriju i napasti drugu titulu prvaka, na njegovom primjeru ste to najbolje mogli vidjeti. Mislim da mu je dolazak u Irsku bio malo jeftin potez, no opravdavam način za doći do zarade. Ako si plaćen od strane branda koji se boji mene i mog posla, u redu. Bio je to još jedan od onih trenutaka gdje sam se umalo uhvatio za mamac. Borba protiv Hollowaya je svakako nešto što me zanima. Imam veliko poštovanje prema njemu. Prošao je kroz ratove i sigurno je na vrhu liste."

Onda se pojavilo jedno ime kojim je sve iznenadio. Onaj koji se u vrijeme Conorovog uspona perolakom kategorije isticao kao stilski najgori protivnik za njega i mnogi su vjerovali kako UFC ne želi organizirati tu borbu da njihova "zlatna koka" ne bi doživjela poraz.

"Znate li tko je još tu? Frankie Edgar! On ima podosta sličnosti s Khabibom. Kreće se na stražnjoj nozi, pokušava rušenja na jednu nogu. Želim takve borbe, a i Frankie je uvijek bio tip s puno respekta. Rekao je kako svojim unucima jednog dana želi pričati da se borio protiv Conora McGregora i to mi uistinu laska. Prošlo je od toga sad već vremena, ali Dani Whiteu sam odmah nakon toga poslao poruku kako je to borba za dogovoriti. Nije mi važno što je izgubio borbu za titulu protiv Maxa. Pobjede i porazi ovdje ne znače previše", rekao je Irac, da bi se onda još kratko okrenuo Tonyju Fergusonu. Njih dvojica imali su istog menadžera, no Ferguson ga je napustio kad je shvatio da bi u budućnosti moglo doći do njihove međusobne borbe.

"Tony je još jedan ratnik, prema njemu itekako gajim respekt. Bio je dio našeg rostera i nije mu bilo dobro što nam je okrenuo leđa. Audie Attar je napravio jako puno stvari i borio se za njega, izgradili su ga svi zajedno. On je također tu na listi, vidjet ćemo što će se dogoditi", prokomentirao je i "El Cucuya".

No, ono glavno je to da se Conor McGregor želi vratiti i boriti, što bi svakako bila najljepša vijest za fanove. Rijetko kome ne nedostaje uzbuđenje koje donosi sama njegova pojava. Njegove press konferencije gledanije su od većine Fight Night priredbi.

"Svakako nemam namjeru čekati. Ako Poirier odradi posao može biti on. Ako daju Nate, onda Nate. Što se tiče Masvidala, ne znam što Dana govori o nekoj njegovoj veličini. Ne znam Jorgea baš najbolje, vidio sam mu posljednje dvije borbe i borbu protiv Iaquinte. Tony Ferguson, Justin Gaethje, Max Holloway, Jose Aldo, može bilo tko. Postoji puno dobrih borbi za mene. Važno je samo da se vratim i budem onaj tko jesam", još je dodao Conor, koji dugo nije viđen ovako smiren, staložen i prepun poštovanja.

Cijeli razgovor možete pogledati ispod teksta.

Linker
21. rujan 2024 01:01