UFC

‘Colby Covington je najveći klaun u UFC-u. Ne postoji top 5 borac kojeg on trenutno može poraziti‘

Colby Covington

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Aktualni prvak UFC-ove velter kategorije sasuo je paljbu po Colbyju Covingtonu

Belal Muhammad tek je osvojio UFC-ov pojas, ali vremena za preveliki odmor neće biti. Nekoliko je potencijalnih izazivača koji računaju napasti titulu u skorašnjem periodu, a čini se kako je i sam Muhammad spreman brzo vratiti se u kavez.

Leon Edwards potencijalno bi mogao dobiti priliku revanširati se za poraz koji je pretrpio na domaćem terenu u Manchesteru, a tu je Shavkat Rakhmonov koji djeluje kao najizgledniji sljedeći izazivač. Visoko na ljestvici izazivača kotiraju Kamaru Usman, Colby Covington i Jack Della Maddalena, ali Belal Muhammad ne želi da se ime Colbyja Covingtona uopće dovodi u konkurenciju za napad na pojas. Novopečeni prvak smatra kako ‘‘Chaos‘‘ ničime ne zaslužuje takvu priliku.

‘‘On je doslovno najveći klaun u UFC-u. Sramotno je gledati kako pokušava privući nekakvu pažnju. On govori nešto poput ‘Volio bih da se sretnemo na ulici‘. Idemo vidjeti što ćeš napraviti. Doslovno ga prozivam od 2017. godine kad sam se borio u Australiji (pobjeda nad Timom Meansom). Taj tip je kukavica. Ali to je ono što on čini. Pobjegao je od meča s Ianom Garryjem rekavši kako ta borba nije vrijedna njegovog vremena. Da je prihvatio taj meč i došao do pobjede, njegovo ime ponovno bi se našlo u kombinacijama za ‘title shot‘. Ispao je glup i on je klaun.‘‘, započeo je Belal za MMA Fighting, a zatim je istaknuo kako ne vidi što je Colbyjev sljedeći korak.

‘‘Pitam što će on sada učiniti. Ne vidim borca s kojim bi se on pristao boriti. Vjerojatno će čekati i nadati se da će Tony Ferguson odraditi još jedan meč. Colby bi porazio Fergusona i nakon toga bi govorio: ‘Vidite, zaslužujem biti pri vrhu, pogledajte što sam upravo napravio Tonyju Fergusonu!‘", dodao je Muhammad.

Colby Covington bez ikakve dileme je vrhunski borac, ali Muhammad je u pravu kada istakne Colbyja kao nekog tko mora zaslužiti svoju poziciju u poretku. ‘‘Chaos‘‘ je u posljednje tri godine odradio ukupno tri nastupa i upisao je dva poraza. Umirovljeni Jorge Masvidal jedini je borac kojeg je Colby porazio u tom periodu, a gubio je od Kamarua Usmana i Leona Edwardsa. Covington nema pobjedu nad trenutno rangiranim borcima unutar UFC-ove velter kategorije i bio bi red da opravda to četvrto mjesto u poretku izazivača. Belal Muhammad ipak ne vjeruje da Colby može poraziti nekog od top 5 boraca i zato smatra da Covington izbjegava sve mečeve, osim onih za pojas ili onih u kojima se bori protiv starih i potrošenih boraca.

‘‘Nula posto su šanse da on izbori napad na pojas. Još prije njegovog meča s Leonom Edwardsom govorio sam kako je Colby užasan i da su mu poklonili napad na pojas. Nema borca unutar top 5 kojeg on može poraziti. Mislim da on neće ni prihvatiti nekog od top 5 protivnika, a čak i ako prihvati, ne vidim kako može pobijediti.‘‘, poručio je prvak UFC-ove velter kategorije.

Meč između Colbyja i Iana Garryja vjerojatno je najsmisleniji sljedeći korak u Colbyjevoj karijeri. Mladi i talentirani Irac okušao bi se tipom protivnika s kakvim se dosad nije susretao, dok bi Colby imao dobru priliku za potvrdu svoje kvalitete. No, dojam je kako Colby uistinu nije voljan prihvaćati teške mečeve i njegova karijera vjerojatno se bliži kraju.

Linker
30. kolovoz 2024 08:21