UFC

Cain Velasquez mogao bi se braniti sa slobode: Zakazano je novo saslušanje za puštanje iz pritvora

Cain Velasquez

 Instagram (cain Velasquez)
Nekoć najbolji MMA teškaš svijeta i dalje je u velikim pravnim bitkama zbog pokušaja ubojstva

Već neko vrijeme, pravni problemi Caina Velasqueza provlače se kroz medije, a Velasqueza čekaju najvažnije borbe u karijeri. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije, trenutno je iza rešetaka zbog pokušaja ubojstva.

Harry Goularte bio je njegova meta, a radi se o čovjeku koji je optužen za seriju seksualnih zlostavljanja, u koja je uključen i član Cainove obitelji, a Velasquez je pokušao uzeti pravdu u svoje ruke. Ne samo da nije uspio upucati osobu koju je naumio ustrijeliti, nego je Velasquez ranio posve drugog čovjeka. Legendarni MMA borac mogao bi iza rešetaka ostati i do 20 godina ako mu presude da je kriv, ali javnost ga glasno podržava.

''Teško je, uistinu jeste. On ne bi trebao biti tamo. To se nikada nije trebalo dogoditi. Vrijeme je da puste Caina iz pritvora. Ovo je ludost. Njegova obitelj ga treba. Radi se o nevjerojatnoj nepravdi.'', rekla je Erica Trinchero, obiteljska prijateljica obitelji Velasquez.

Podsjećamo, Velasquez je prvotno odbijen zahtjev za puštanjem na slobodu uz plaćanje jamčevine. Međutim, sudac Jose Franco odobrio je i zakazao novo saslušanje na tu temu, a ono će se održati 16. svibnja (peti mjesec). Velasquez je 7. ožujka (treći mjesec) odbijen, ali sada se pojavila nova nada da se Velasqueza pusti na slobodu.

Zahtjev je prvotno odbijen pod objašnjenjem da postoji legitimna opasnost da Velasquez ozlijedi nekog ako ga se pusti na slobodu. Hoće li Velasquez i njegovi branitelji uspjeti uvjeriti suca da se to neće dogoditi, ili Caina čeka nastavak boravka iza rešetaka, saznat ćemo za devet dana.

Linker
04. srpanj 2024 17:09