UFC

Cormier opisao kako se osjeća zbog Velasquezove situacije: ‘Ubija me sve to‘

Cain Velasquez i Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Ufc)
Daniel Cormier veliki je prijatelj Caina Velasqueza koji prolazi kroz tešku životnu situaciju

Velike vijesti pristigle su za Daniela Cormiera proteklog vikenda tijekom UFC 274 priredbe. Umirovljeni MMA borac i bivši UFC-ov prvak u dvama različitim kategorijama (poluteška i teška), bit će primljen u UFC-ovu Kuću slavnih.

Emotivno i oduševljeno Cormier je reagirao na te vijesti, a ceremonija primanja u HOF (Hall of fame) trebala bi se održati krajem šestog mjeseca, točnije 30. lipnja. Uz Cormiera, u Kuću slavnih tada će biti primljen i Khabib Nurmagomedov, njegov veliki prijatelj i dugogodišnji timski kolega iz American Kickboxing Academy dvorane.

''Dvojica sportaša iz iste dvorane, bit će primljeni u Kuću slavnih na istoj ceremoniji. Za sve uspjehe koje smo ostvarili, mislim da trebamo pažnju preusmjeriti na činjenicu koliko smo dobro trenirani u American Kickboxing Academyju. Najbolji treneri vodili su nas na našem putu i stoga poštovanje za njih. Živjeli smo dobar život u dvorani. Moje srce ispunjeno je radošću jer sve ovo mogu dijeliti s tobom, Khabibe.'', napisao je Cormier u svojoj objavi na Instagramu, pritom označivši sve trenere iz dvorane, a spomenuo je i pokojnog Abdulmanapa Nurmagomedova.

Još jedan timski kolega na kojeg Cormier nije zaboravio, jeste Cain Velasquez. DC je prilikom konferencije za medije spomenuo svog ponajboljeg prijatelja, koji trenutno prolazi najtežu bitku u svom životu. Velasquez je trenutno u pritvoru zbog pokušaja ubojstva i čeka se nastavak sudskog procesa.

''Cain Velasquez, koji je sada u najgoroj mogućoj situaciji, nosio me do visina o kojima nisam niti razmišljao. Kroz sve moje najveće trenutke, on je bio sa mnom. Sada kada je on na putovanju na kakvom jeste te vodi svoju bitku, pokušavam ga podržati najbolje što mogu. Svaki put kad bude išao na sud ili nešto takvo, ja ću biti tamo, zato što je on uvijek bio uz mene.'', započeo je Cormier, prije nego li se osvrnuo na to koliko ga pogađa cjelokupna situacija.

''Ubija me sve to. Mene kao oca apsolutno ubija činjenica da on mora prolaziti kroz sve to. Ali imam mogućnost razgovarati s njim i to me čini sretnijim. Dobio sam priliku i posjetiti ga, a čujemo se i telefonski. Jedan sam od najvećih sretnika, jer ga i dalje imam u svom životu.'', dodao je DC.

Velasqueza za šest dana čeka novi izlazak pred sud i saslušanje u vezi puštanja iz pritvora, uz plaćanje jamčevine. Prvotni zahtjev je odbijen pod objašnjenjem da bi Caina bilo opasno pustiti na slobodu, ali možda drugi pokušaj donese više sreće bivšem UFC-ovom prvaku teške kategorije. Nema sumnje kako bi i Cormier volio da Velasquez dobije mogućnost sudjelovati na njegovom prijemu u Kuću slavnih.

Linker
30. lipanj 2024 12:39