UFC

Askren prozvao Jonesa zbog licemjerja: ‘Dok je Ngannou dominirao UFC-om, on je odlučio biti neaktivan!‘

Ben Askren

 SIMON COOPER/PA IMAGES/PROFIMEDIA Simon Cooper/pa Images/profimedia
"Imao je dosta prilika boriti se s Francisom", smatra bivši prvak Bellatora i ONE-a

"Nazvati sebe najopakijim čovjekom na planeti s ‘druge strane ulice‘, tko to radi? Smiješno", napisao je na svom Twitteru Jon Jones nakon što je Francis Ngannou javnosti u utorak obznanio da će karijeru nastaviti pod okriljem PFL-a. "Bones" je, dakle, prozvao Ngannoua, sugeriravši da je kamerunski nokauter "pobjegao" od njihove borbe, premda činjenice govore da se on sam za prijelaz u UFC-ovu tešku kategoriju pripremao čak tri godine, zbog čega je, posljedično, propustio odmjeriti snage s "Predatorom" u trenucima dok je ovaj vladao "heavyweight" divizijom. O svemu navedenom u četvrtak je svoje mišljenje iznio i Ben Askren.

"Pomislio sam: ‘Opa, ovo je čudno, gotovo licemjerno‘ jer je Jon odlučio biti neaktivan tri godine. Odlučio je ne boriti se, a Francis je u UFC-u bio cijele te tri godine", rekao je bivši prvak Bellatora i ONE-a na YouTube kanalu Daniela Cormiera, pa nastavio:

"Vidjeli smo i druge ljude kako mijenjaju težinske kategorije. Adesanya je to napravio i izgubio od Jana Blachowicza, pa se vratio u svoju kategoriju. Jones je imao dosta prilika boriti se protiv Ngannoua, ali se nije borio s njim tri godine".

Askren je dodao da bi prognozirao Jonesovu pobjedu u okršaju s Ngannouom, ali i inzistirao na tome da ga nije bilo ni "na mapi" dok je Ngannou nokautirao ljude u UFC-u.

"Odabrao bih Jona, smatram da je on vjerojatno najbolji borac. Moja točka prijepora jest da je on bio neaktivan dok je Francis bio u UFC-u i postao prvakom. Jon je mogao reći: ‘Idemo se boriti jer želim dokazati da sam, bez imalo sumnje, najopasniji frajer‘, ali to se nije dogodilo", zaključio je 38-godišnji Amerikanac.

Linker
03. srpanj 2024 17:53