K1 i Boks

Ben Askren otkrio zašto je prihvatio boksački meč s Jakeom Paulom, dao je i prognozu njegove borbe s Diazom

Oct 26, 2019; Singapore, SINGAPORE; Demian Maia (red gloves) fights Ben Askren (blue gloves) during UFC Fight Night at Singapore Indoor Arena.,Image: 479120138, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
‘On zapravo nije loš u boksu kao što mnogi misle‘

Ben Askren namjeravao je biti taj koji će okončati "eksperiment Jakea Paula" prije nego što je uistinu započeo. Paul je službeno ušao u svijet boksa u siječnju (prvi mjesec) 2020. godine kao profesionalac. Činilo se da će to biti samo slavna osoba ili "freakshow" s "The Problem Child" koji je prvi nokautirao svog kolegu influencera Alija Esona Giba i bivšeg NBA igrača Natea Robinsona. Međutim, Paul je tada privukao ljude poput bivših MMA prvaka, počevši od Askrena.

“Funky” je bio jedan od najboljih hrvača u sportu tijekom svoje MMA karijere od 22 borbe. Nažalost, to je bilo najviše razotkriveno u njegova posljednja dva nastupa u borilačkim sportovima nasuprot Demiana Maije u oktogonu i Paula u ringu. Paul će se sljedeći put suočiti s još jednim veteranom UFC-a Nateom Diazom u svojoj sljedećoj borbi 5. kolovoza (osmi mjesec). Gledajući kako Paul skuplja rekord od 6-1, Askren više nije sumnjao u svog posljednjeg protivnika.

“Moram zamisliti [on pobjeđuje Diaza], Nisam mislio da će Jake Paul pobijediti Tyrona [Woodleya] ili Andersona Silvu. Pa da, nekako tako mislim. Zvučalo je zabavno [boksati s njim] i nadao sam se da je bio loš. U tom trenutku nismo znali da je dobar, boksao je protiv komičara ili tako nešto i košarkaša. Dakle, nismo ništa znali. Pomislio sam, ‘Oh, nadajmo se, ovaj tip je samo propalica. Pokušat će me jako udariti jednu rundu, umorit će se, a onda ću ga prebiti.‘ Nismo znali da je dobar.”

Nakon što završi s Diazom, Paul se nada da će potencijalnu pobjedu pretvoriti u spektakl s najvećom MMA zvijezdom Conorom McGregorom, pod pretpostavkom da je Irac voljan i sposoban uzeti svoj drugi boksački meč u karijeri protiv Paula, Askren vidi da se to isplatilo za sve uključene.

“Da, jesam [zaradio više novca boreći se s Paulom]. Mislim da McGregor i Jake Paul svima zarađuju puno novca i mislim da ako pobijedi Natea Diaza to ima puno smisla. Ne znam kakav je Conorov ugovor ili kakav je njegov odnos s UFC-om gdje to može obaviti, ali mislim da mnogi ljudi žele platiti za tu borbu. Mislim da postoji mnogo običnih obožavatelja koji samo žele vidjeti boksački meč i znate što, Jake Paul zapravo nije loš u boksu, i možda se samo pokušavam natjerati da se potencijalno bolje osjećam, ali on je pobijedio Tyrona, pobijedio Andersona Silvu, nije loš kao što mnogi misli", zaključio je.

Linker
04. srpanj 2024 18:02