UFC

Aljamain Sterling se požalio kako ga tretiraju u UFC-u: ‘Osjećam se kao neželjeno dijete‘

  Aljamain Sterling  

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Možda je ipak samome sebi to donio

Aljamain Sterling je u travnju (4. mjesec) ove godine uspješno obranio pojas bantam kategorije pobijedivši podijeljenom odlukom sudaca Petra Yana. To je bila iskupljujuća pobjeda za Sterlinga nakon što je u njihovom prvom dvoboju uvjerljivo gubio od Yana, sve do trenutka kada je Rus zbog ilegalnog udarca koljenom diskvalificiran. Sterling je tada po mišljenju fanova neprimjereno slavio što su mu i zamjerili, ali pobjedom u revanšu nadao se da je to postala stvar prošlosti.

No čini se kako Sterling i dalje ne dobiva poštovanje kakvo on smatra da zaslužuje, a više o tome progovorio je nedavno za The MMA Hour.

"Ponekad se osjećam, možda i zbog manjka dobrih uvjeta, da sam neželjeno dijete ovdje. Stvarno se tako osjećam. Ne tretiraju svakoga jednako. Neke tretiraju bolje od drugih. Nije mi baš najugodnije biti na toj strani, ali već sam se navikao nositi s udarcima. Ja ću ostati i dalje svoj, bez obzira na sve. Ali ipak ne osjećaj taj poguranac kakav dobivaju drugi borci. Možda je sve to ipak u mojoj glavi."

Možda je Sterling ipak u pravu u vezi ovoga, barem djelomično. Otvoreno kritizirajući UFC vjerojatno je samome sebi naštetio, ali definitivno se možemo složiti s time da UFC ne promovira njega kao neke druge borce unatoč tome što je on prvak.

"Ako pitate njih, vjerojatno će to poreći. Ne znam, ja se ovdje borim za sebe. Ne mogu se bolje od toga izraziti. Teško je za procijeniti što oni stvarno misle. Jedino što možete je nadati se da im se sviđaš i da će ti dati poguranac. Nema ti druge. Radi svoj posao, radi ga dobro, i nadaj se da ćeš zbog toga biti nagrađen."

Iako možda ne zarađuje kao drugi prvaci, "Funk Master" se ipak pohvalio da je za borbu protiv Yana uprihodio 400 tisuća dolara.

Linker
01. srpanj 2024 11:49