UFC

Aljamain Sterling: ‘Nakon što riješim Dillashawa, sljedeći izazivač će biti ‘Chito‘ Vera‘

Aljamain Sterling

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sterling i Dillashaw će se boriti na UFC 280 priredbi

Aljamain Sterling sljedećeg mjeseca će pokušati obraniti pojas bantam kategorije protiv bivšeg prvaka T.J. Dillashawa, a borit će se u sklopu odlične UFC 280 priredbe koja se održava u Abu Dhabiju. Iako Sterlinga čeka vrlo teška borba, već je počeo razmišljati o budućim protivnicima i svojim izazivačima.

Sterling je u svom trenutno posljednjem nastupu podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio Petra Yana, a to im je bio drugi međusobni meč nakon što je prvi susret završio kontroverzom oko Yanovog ilegalnog udarca koljenom dok je Sterling bio na podu, te je tako do pojasa došao zapravo diskvalifikacijom.

Sljedećega mjeseca ga čeka odlični T.J. Dillashaw koji je već prije bio prvak, a zbog pada na doping testu je i bio na pauzi gotovo dvije i pol godine. Nema nikakvih sumnji da će to biti težak zadatak za Sterlinga, no on se već dodirnuo boraca protiv kojih nakon njega želi braniti titulu.

‘‘Ima ih dosta. Deiveson Figueiredo će potencijalno doći u bantam, tu je i Cejudo koji najavljuje povratak. Ali meni je bitno kakve su nastupe i performanse imali, tako da ‘Chito‘ Vera ima prednost pred svima. Nakon što prođem Dillashawa, ne želim ga podcijeniti, priliku će dobiti onaj koji bude imao najbolji nastup. Može biti Suga (O‘Malley), a može i Chito‘‘, rekao je Sterling.

Iako je kategorija puna odličnih boraca, svejedno bi moglo biti najizglednije da ćemo gledati treći meč između Sterlinga i Yana ukoliko ovaj dobije O‘Malleyja. Naravno, uvjet je i da Sterling pobijedi Dillashawa, a stvari će nam biti jasnije sljedećega mjeseca.

Linker
05. srpanj 2024 00:04