UFC

Alexander Gustafsson: ‘Ne vidim kako Miočić može poraziti Jonesa, ali Tom Aspinall ima sve alate da to učini‘

Jon Jones vs. Alexander Gustafsson

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Nekoć najveći rival Jona Jonesa dao je svoj detaljan osvrt na Jonesove trenutno najizglednije protivnike

Jon Jones posljednjih nekoliko mjeseci na meti je učestalih kritika. ‘‘Bones‘‘ je prvo razočarao fanove otkazivanjem meča koji je u 11. mjesecu prošle godine trebao odraditi protiv Stipe Miočića. Međutim, teško je kriviti Jonesa za tešku ozljedu koja mu se dogodila na treningu, jer ozljede su nepredvidljive i događaju se u ovom sportu.

No, još veće kritike Jones trpi jer i dalje inzistira na meču protiv Miočića. Stipe je posljednji nastup odradio u trećem mjesecu 2021. godine, brutalno je nokautiran od strane Francisa Ngannoua i nakon tog meča nije kročio u kavez. Meč između Miočića i Jonesa očekuje se krajem ove godine, a Miočić će ranije proslaviti 42. rođendan. Istovremeno, Tom Aspinall čeka ‘‘zapet kao puška‘‘, drži status privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije i mnogi ga vide kao potencijalno najteži Jonesov ispit u karijeri.

Jones ipak odbacuje Aspinalla kao zanimljiviju opciju od Miočića i navodi da je meč protiv Miočića puno korisniji za njegovu ostavštinu. Mnogi će reći kako Jones možda ne postupa po volji fanova, ali radi ispravnu odluku izbjegavanjem težeg protivnika.

Nekadašnji Jonesov najveći rival slaže se s tom konstatacijom. Radi se o Alexanderu Gustaffsonu, borcu koji je dvaput dijelio kavez s Jonesom, a u prvom međusobnom okršaju bio je jako blizu pobjede. Gus je u razgovoru za ‘‘Crypto Betting Sites‘‘ dao svoje viđenje situacije između Jonesa i Aspinalla.

‘‘Aspinall je trenutno u naletu i on je jako, jako dobar teškaš. Ne vidim tko može poraziti Aspinalla u ovom trenutku. Razumijem zašto Tom želi borbu protiv Jona, jer Jon je ‘GOAT‘ (Najveći svih vremena). Jones je također i najveća UFC-ova zvijezda u ovom trenutku. Ako bi Tom porazio Jona, ta pobjeda bila bi veća od bilo kakvog UFC-ovog pojasa. Pobjeda nad Jonesom trenutno je najveće moguće postignuće u UFC-u i stoga shvaćam zašto Aspinall juri za tom borbom. Vjerujem da je on spreman za Jona i ako će se boriti s Jonom, sada je pravi trenutak.‘‘, započeo je ‘‘Mauler‘‘, a zatim je dodao:

‘‘Mislim da će Tom biti prevelik zalogaj za Jona. On ima sva oružja da ga porazi. Jon nije bio pretjerano aktivan, ali i dalje je najveći svih vremena. Nikada ga ne možemo unaprijed otpisati, jer on je strašno dobar u onome što radi. Uspio je svladati svakog protivnika i svi znaju koliko je dobar. Ali, Aspinall u ovom trenutku, smatram ga jako velikom prijetnjom za Jona. Opasan je na nogama, brz je, ima odličan rad nogu i pametan je borac. Ima sve alate za odraditi dobar meč protiv Jona i poraziti ga. Aspinall bi mogao postati jedan od najvećih teškaša svih vremena.‘‘, dodao je Gustafsson.

Dakle, Alexander Gustafsson složan je s onima koji misle da Jones treba izbjeći Aspinalla ako želi ostati neporažen. Osvrnuo se Gus i na potencijalni meč između Miočića i Jonesa, ali u tom slučaju Gustafsson ne dvoji previše po pitanju favorita.

‘‘Teško je zamisliti kako Stipe može poraziti Jonesa. Stipe mi se jako sviđa i odličan je teškaš, ali on teško može poraziti Jonesa. Miočić je napravio više od svih teškaša, ali teško je predočiti njegovu pobjedu nad Jonesom.‘‘, njegov je kratki osvrt na taj meč.

Fanovi s našeg područja ipak više žele gledati okršaj Miočića i Jonesa. Stipe Miočić ima posebno mjesto u srcu hrvatskih MMA fanova, a meč protiv Jonesa nešto je što Miočić zaslužuje za svoj oproštaj od ovog sporta. Eventualna pobjeda bila bi idealan završetak njegove sportske priče, ali čak i u slučaju poraza, Miočić s ponosom može zaključiti svoju velebnu borilačku karijeru.

Linker
30. lipanj 2024 05:13