Regija

Završeno je službeno vaganje uoči FNC 18 eventa: Jedan od najuzbudljivijih mečeva otkazan nakon vaganja

Frano Brnada

 Fnc
Borcima preostaje odraditi ceremonijalno vaganje, a zatim slijedi odmor do sutrašnjih nastupa u kavezu

Sudionici sutrašnjeg FNC 18 eventa danas su morali odraditi dio posla koji im vjerojatno najteže pada. Tu mislimo na skidanje kilaže i službeno vaganje ususret eventu.

Jedan borac jedan nije uspio zadovoljiti potrebnu kilažu. Nicolae Gisca na vagu je stao teživši 86,7 kilograma, što je iznad gornje granice srednje kategorije (84,3 kg). Njegov protivnik Frano Brnada pokazao je dozu profesionalizma i uspješno je prošao vagu (84,1 kg). Meč će se održati unatoč Giscinom prekoračenju gornje granice.

Jedan borac nije se ni pojavio na vaganju, pa je tako program sutrašnje priredbe siromašniji za jednu borbu. Ostali smo bez jednog od najiščekivanijih okršaja, onog između Davida Travničeka i Uroša Vesića.

Na FNC-ovim društvenim mrežama objavljeno je kako je Travniček bio primoran otkazati nastup zbog zdravstvenih problema na koje je naišao tijekom skidanja kilaže. Nastavno na to, borba je otkazana, a premalo je vremena za pronalazak zamjenskog protivnika koji bi spasio Vesićev nastup.

FNC 18 tako ostaje na ukupno osam mečeva. Marko Bojković i Arlen ‘‘Benks‘‘ Ribeiro predvodit će priredbu, a njihovom meču prethodit će sedam vrlo interesantnih mečeva. Uparivanja djeluju jako dobro i u većini mečeva uistinu je teško odrediti izrazitog favorita. Lako je moguće da gledamo mnoštvo vrlo neizvjesnih i uzbudljivih mečeva.

Priredba je na rasporedu sutra (13.7.) s početkom u 20:00h, a danas od 19:00h možete pogledati i već spomenuto ceremonijalno vaganje. Prijenos tog vaganja bit će dostupan putem FNC-ovog YouTube kanala.

FNC 18 - rezultati vaganja (u kg):

Marko Bojković (70.8) – Arlen Ribeiro (70.7)

Tomislav Spahović (92.8) – Shota Gvasalia (92.9)

Ivan Sičaja (66.3) – Teo Saldana Smith (66.3)

Stefan Dobrijević (77.5) – Milos Janičić (77.5)

Milenko Stamatović (116.2) – Carlos Eduardo (103.0)

Veljko Aleksić (77.0) – Antonio Budimir (76.8)

Nikola Đurđev (62.9) – Pav Sahota (62.8)

Frano Brnada (84.1) – Nicolae Gisca (86.7*)

Linker
31. srpanj 2024 08:42