Regija

(VIDEO) Prvo ga nokautira, a onda ga podučava: Pogledajte kako Fabjan objašnjava De Castru što se dogodilo

Yorgan De Castro i Miran Fabjan

 Instagram (fnc)
"Slo Rocky" nerijetko prezentira svoje vještine analitičara

Miran Fabjan lakoćom je došao do treće pobjede u svom četvrtom nastupu unutar FNC-a. "Slo Rocky" uskočio je na "short notice" umjesto ozlijeđenog Ivana Vitasovića, dobio je mjesto u "main eventu" gdje ga je čekao Yorgan De Castro, ali bivši UFC-ov i PFL-ov borac bio je lak zalogaj za Mirana.

Već u prvoj rundi Fabjan je nokautirao De Castra, a presudan je bio lijevi kroše kojim ga je poslao na tlo. Lijevi kroše jedno je od najjačih Fabjanovih oružja, a De Castro i njegov tim očito nisu dobro odradili "domaću zadaću", odnosno, nedovoljno dobro proučili su Fabjana.

S druge strane, Miran Fabjan i njegov trener Zelg Galešić poznati su kao vrsni analitičari koji pažnju posvećuju svakom detalju. Gotovo uvijek Fabjan još uoči meča navodi protivnikove rupe i način na koji će ih iskoristiti, a nerijetko se pokaže da je u potpunosti bio u pravu.

Svoje analitičke vještine Fabjan je prezentirao i nakon meča. Miran je prišao Yorganu De Castru i odlučio mu je detaljno pojasniti kako ga je uspio poraziti. Istaknuo je Fabjan da je prvotni plan bio pogađati prednjim direktom, a zatim vezati udarac desnicom u povlačenju, ali promatrajući De Castrove reakcije tijekom meča, Fabjan je uočio prostor za lijevi kroše kojim je poslao De Castra u nokdaun.

De Castro je također potvrdio kako je previše pažnje pridavao Miranovoj desnici, dok je očito podcijenio Fabjanovu razornu moć koju posjeduje u svom lijevom krošeu. To ga je na koncu dovelo do poraza i ubuduće će morati odrađivati bolju pripremu za svoje mečeve.

Možda mu nije na odmet angažirati Mirana Fabjana koji mu je i uživo jasno dao do znanja da analizu i seciranje mečeva "ima u malom prstu".

Linker
16. rujan 2024 10:38