Regija

Tomislav Sičaja na FNC-u 20 odmjerit će snage s Brazilcem kojeg pamtimo iz krvavog ‘rata‘ s Jurišićem!

Tomislav Sičaja i Joelson Nascimento

 FNC
Vodeća MMA organizacija jugoistočne Europe nastavlja popunjavati ‘fight card‘ nadolezećeg spektakla sjajnim borbama

Nakon što je u srijedu službeno potvrđena borba Frana Luke Đurića i Vojislava Simičića, a u četvrtak Jovana Marjanovića i Kamila Kraske, iz FNC-a su u petak objavili kako ćemo na jubilarnoj 20. priredbi (zagrebačka Arena, 23. studenog) gledati i okršaj u velteru između Tomislava Sičaje i Joelsona Nascimenta!

Mlađeg brata Sičaju posljednji smo put u oktogonu gledali početkom svibnja, na FNC 16 priredbi u Medulinu, kada je prekidom pobijedio Moldavca Iona Petrova, i s ukupnih 4-0 zadržao svoj besprijekoran profesionalni niz. Bit će ovog njegov premijerni nastup u Zagrebu, a s druge strane stajat će mu protivnik kojeg je FNC-ova publika također već imala prilike vrlo dobro upoznati.

Brazilac je pod okriljem FNC-a debitirao početkom ožujka 2023., na FNC 10 priredbi u Ljubuškom, kada je prekidom u prvoj rundi izgubio od Miloša Janičića, no u kolektivnu memoriju navijača ipak se urezao krajem ožujka ove godine. Na FNC 15 priredbi u Ljubljani, "Demente" je, naime, odmjerio snage s Urošom Jurišićem u prvom "bare knuckle" meču u povijesti vodeće borilačke promocije u jugoistočnoj Europi. Bio je to pravi "rat" na pet rundi, a 26-godišnji brazilski borac kojeg su mnogi unaprijed otpisali pružio je veliki otpor Jurišiću i na koncu izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom, ali i zadobio respekt navijača.

Može li isporučiti još jednu izvedbu za pamćenje ili će ga "Gegan" ipak neutralizirati u MMA borbi bez većih problema i "podebljati" nastaviti svoj pobjednički niz, saznat ćemo za malo manje od mjesec i pol dana. U svakom slučaju, pred nama je još jedan uzbudljiv meč!

Linker
04. listopad 2024 18:24