Regija

Tom Aspinall sve oduševljeniji Antom Delijom: ‘Moj hrvatski brat pružio mi je najteže sparinge u životu!‘

Ante Delija (lijevo) i Tom Aspinall (desno)

 Instagram (tom Aspinall)
Privremeni prvak UFC-ove teške kategorije razvio je prijateljstvo s trenutno ponajboljim hrvatskim borcem

Ante Delija jedan je od onih boraca za koje nitko nema ni jednu jedinu ružnu riječ. Dobričina iz Dubrovnika skuplja riječi hvale gdje god se pojavi, a potvrda toga dolazi iz dvorane Toma Aspinalla, ponajboljeg borca na svijetu u ovom trenutku.

Delija i UFC-ov privremeni prvak teške kategorije u suradnji su od drugog mjeseca ove godine. Ante je tada po prvi puta posjetio dvoranu sjajnog engleskog teškaša, a ‘‘klik‘‘ se dogodio odmah na prvu. Aspinall i njegov otac nisu skrivali oduševljenje hrvatskim teškašem koji ih je oduševio svojim borilačkim kvalitetama, ali još više ljudskim osobinama.

‘‘Fantastičan trening partner. Jednostavno je dobar. On ne mora pričati, hvaliti se, niti inzistira da se tuče s nekim. Konstantno radi na tehnici i jednostavno je u globalu odličan trening partner. Sjajan je dodatak našem timu i kad god je u mogućnosti, može doći ovdje, otvorena su mu vrata. Svima je drag i dobro se slaže sa svima. Trenira perfektno, nikog ne pokušava ozlijediti.‘‘, nabrajao je Andy Aspinall još u trećem mjesecu ove godine, a zatim je dodatno pojasnio od kakve pomoći je Ante Delija ostalim borcima poput Aspinalla.

‘‘Pomaže nam jer se može boriti bilo kojim stilom. Posjeduje različite stilove borbe. Već nakon tjedan dana možete vidjeti kako je kod njega sve bazirano na tehnici. On dolazi iz sjajnog Cro Copovog tima i stvarno je jako, jako dobar. Može boksati, bori se različitim stilovima, njegov tempo je drukčiji, svima je dobar trening partner.‘‘, dodao je Andy.

Bilo je jasno kako suradnja Delije i Aspinalla neće ostati na toj jednoj Antinoj posjeti St. Helensu. Posebno je bilo jasno da će Aspinall zvati Deliju nakon što ga je UFC upario s Curtisom Blaydesom. Aspinall i Blaydes borit će se 27. srpnja (sedmi mjesec) u Manchesteru, a Delija je idealan sparing partner nekome tko se priprema za Blaydesa.

Naime, Blaydes je jedan od najboljih hrvača UFC-ove teške kategorije. Njegovi eksplozivni ulasci u rušenja jedno su od njegovih glavnih oružja, a to je nešto po čemu je i Ante Delija itekako poznat. Stoga je Ante igrao važnu ulogu u Aspinallovim pripremama za ovaj meč, a Tom je danas putem Instagrama iskazao svoju zahvalnost hrvatskom teškašu.

‘‘Posljednji sparing s mojim hrvatskim bratom Antom Delijom. Ovaj tip pružio mi je ponajbolji rad i neke od najtežih sparinga u mom životu. Istinski borac.‘‘, napisao je Aspinall priloživši zajedničku fotografiju s Delijom.

image

Instagram story Toma Aspinalla

Instagram (tom Aspinall)

Reklo bi se: ‘‘Svjetski, a naše‘‘.

Ante Delija uistinu je jedan od najvećih i najboljih ambasadora hrvatskog borilačkog sporta u ovom trenutku. Proteklih godina Delija se prometnuo u ponajboljeg PFL-ovog teškaša, a 2022. godine osvojio je i glavnu nagradu u iznosu od jedan milijun dolara. Međutim, najveće Delijine kvalitete leže u njegovoj osobnosti koju hvali svaka osoba koja je imala priliku upoznati ovog sjajnog Dubrovčanina.

Nadamo se što bržem Delijinom povratku u kavez!

Linker
30. srpanj 2024 09:59