K1 i Boks

‘Zaobišao bih Miočića i ugovorio bih meč između Pereire i Jonesa. To je veća borba u ovom trenutku!‘

Stipe Miočić

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
UFC-ov veteran lake kategorije iznio je svoje mišljenje

Treba li UFC nastaviti inzistirati na meču između Stipe Miočića i Jona Jonesa, ili je vrijeme da otpišu Miočića i okrenu se drugim opcijama poput Alexa Pereire ili Toma Aspinalla?

Ovo je pitanje koje u posljednje vrijeme nerijetko izaziva polemiku u MMA krugovima. Prije nekoliko dana mogli ste čitati kako Matt Brown apsolutno podržava meč između Miočića i Jonesa, jer smatra da dvije legende ovog sporta zaslužuju priliku za međusobni okršaj.

Mnogi će se složiti s Brownom, ali jedan od onih ‘‘sa suprotne strane‘‘ je Dustin Poirier. Popularni UFC-ov borac lake kategorije gostovao je u MMA Houru te je iskazao nadu kako će UFC zaobići Miočića i okrenuti se opciji koju Poirier vidi puno boljom od prvotno planirane.

‘‘Stipe je već dosta dugo izvan kaveza. On bi se mogao vratiti kao posve drukčija osoba i borac. Aspinall je bez dileme legitiman borac. On je privremeni svjetski prvak i porazio je nekoliko dobrih tipova. Ali on nema auru koju imaju Alex Pereira i Jon Jones. Alex Pereira počeo je dobivati tu auru, nešto što su imali Fedor Emelianenko i Anderson Silva između ostalih.‘‘, započeo je Poirier.

‘‘Savršeno je vrijeme za meč između Pereire i Jonesa. Ja bih istog trena ugovorio tu borbu i zaobišao bih Miočića. Pereira protiv Jonesa veći je meč! To je ‘blockbuster‘. Uostalom, s kime bi se Pereira mogao boriti u poluteškoj kategoriji? S Ankalaevim? Ništa protiv Ankalaeva, ali ne uzbuđuje me taj meč. Pereira je u ovom trenutku superzvijezda i želim ga gledati protiv Jonesa u teškoj kategoriji.‘‘, pojasnio je Dustin svoje argumente.

Volimo Miočića, želimo mu meč protiv Jonesa, ali nije teško shvatiti Poirierove argumente. Alex Pereira u ovom trenutku ponajveća je svjetska MMA zvijezda, u sjajnom je pobjedničkom nizu i meč između njega i Jona Jonesa bio bi ponajveći meč koji UFC trenutno može ponuditi. Ta prilika neće dugo biti ‘‘na pladnju‘‘, jer Pereira i Jones u poznim su borilačkim godinama, sve bliže umirovljenju.

Linker
31. kolovoz 2024 12:04