Regija

Oscar Rivas otkrio kada će braniti titulu svjetskog prvaka, ali protivnik neće biti Alen Babić

Oscar Rivas

 Screenshot (youtube, Secondsout)
Kolumbijski boksač i svjetski prvak u ‘‘bridger‘‘ kategoriji potpisao je ugovor za borbu protiv Rozanskog

Više od mjesec dana poznata nam je informacija Eddieja Hearna koji je najavio kako će WBC narediti Oscaru Rivasu obranu titule svjetskog prvaka, a branit će ju protiv Alena Babića koji drži WBC-ov Silver pojas što ga čini obveznim izazivačem.

‘‘Savage‘‘ je u nedavnom gostovanju u Podcast Inkubatoru otkrio kako će se taj meč održati 10.12. ili 17.12., odnosno da je jedan od ta dva vikenda termin koji će WBC odrediti Rivasu. Svi smo se poradovali činjenici da će hrvatski boksač uskoro boksati za titulu svjetskog prvaka, ali prema Rivasovim navodima, to se neće dogoditi tako skoro.

Naime, Rivas je odradio intervju za kanadski Le Journal de Montreal u kojem je otkriveno da je Kolumbijac prošlog petka potpisao ugovor za meč protiv Lukasza Rozanskog, a borba će se održati 25. veljače (2. mjesec) u Poljskoj. Sve će biti službeno objavljeno i potvrđeno narednih dana od strane Yvona Michela (Rivasov promotor) i promotora koji zastupaju Rozanskog.

‘‘Jučer smo pričali (Babić i Whyte) i rekao mi je da je WBC naredio da moram boksati za titulu ili 10. prosinca (12. mjesec) ili 17.12. Jedan od ta dva vikenda moram boksati, a Rivas navodno pokušava izbjeći taj meč i pokušava boksati s onim Rozanskim jer on ima 37 godina i gotov je. Tako da, Rivas koči tu borbu.‘‘, rekao je ‘‘Savage‘‘ u Podcast Inkubatoru.

Čini se kako je Rivas uspio u svome naumu da ‘‘izbjegne‘‘ Babića i ugovori meč protiv Poljaka.

Rivas i Rozanski trebali su se boriti još u osmom mjesecu ove godine, a event se trebao održati u Kolumbiji. Zbog kako je tada navedeno ‘‘logističkih problema‘‘, event se nije održao. Rivas i njegovi zastupnici u gore spomenutom intervjuu otkrili su kako su bili žrtve prijevare od strane kolumbijskog promotora Juana Carlosa Morena.

‘‘Saznali smo da (Moreno) uopće nije uplatio depozit WBC-u, a mjesec dana nas je dijelilo od borbe. Moreno je prevarant i manipulator.‘‘, rekao je Yvon Michel.

Moreno nije pokrio niti Rivasove troškove nastale dolaskom na konferencije za medije, a iako je Moreno uvjeravao Rivasa da je sve u redu i da će se borba održati, event je na kraju propao, a Rivas i njegov tim više ne žele imati posla s njim.

Čini se kako Rivas u ovom trenutku ne želi imati posla niti s Alenom Babićem. Koliko će ‘‘Savage‘‘ dugo morati čekati i hoće li nastupiti u međuvremenu, vjerojatno ćemo uskoro saznati.

Linker
29. lipanj 2024 13:39