Regija

‘Savage‘ za Fight Site o Rivasovom meču: ‘Previše je informacija, a niti jedna nije bila točna‘

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Ponajbolji hrvatski boksač ne zabrinjava se previše oko vijesti da je Rivas ugovorio meč s Rozalskim

Prava zavrzlama se stvara oko Alena Babića i njegovog napada na titulu svjetskog prvaka u ‘‘bridger‘‘ kategoriji. ‘‘Savage‘‘ je prije nekoliko dana gostovao u Podcast Inkubatoru i otkrio je kako ga meč za titulu vjerojatno čeka 10.12. ili 17.12.

WBC je prema informacijama koje je Babić tada dobio trebao narediti Oscaru Rivas meč za obranu titule, a Babić je određen kao izazivač s obzirom da drži WBC-ovu Silver titulu.

Ranije danas mogli ste čitati o tome kako je Oscar Rivas potpisao ugovor za meč protiv Lukasza Rozanskog, poljskog borca ‘‘bridger‘‘ kategorije, a borba bi se trebala održati 25. veljače (2. mjesec) u Poljskoj. Brzo nakon što je ta vijest isplivala u javnost, kontaktirali smo Alena Babića za kraći osvrt.

‘‘Nemam neki osvrt, milijardu informacija bilo je u posljednja tri mjeseca, a niti jedna nije bila točna. Ne računam previše niti na ovu najnoviju informaciju, ali računam na nju kao na sve prošle. Moguće je (da je istinita). Nitko ne može znati koja će od tih barem 30 informacija biti točna na kraju. Zato se ne uzbuđujem previše oko nikakvih vijesti. Prije dva dana sam imao informaciju da imam meč 10.12. ili 18.12., a danas ga možda uopće ne bude.‘‘, započeo je ‘‘Savage‘‘, a zatim je dodao:

‘‘Ako Rivasov meč bude u drugom mjesecu, sigurno ću tražiti neki meč prije toga, barem još jedan meč da odradim ove godine i to u superteškoj kategoriji. Spremam se za meč kao da ga imam 26.11., to mi je nekako najizglednije jer tad se Dillian Whyte bori, a to su moji ljudi i moj ‘card‘. Spremam se kao da je meč toga dana, s bilo kim.‘‘

Alen je dakle spreman na meč u teškoj kategoriji unutar koje je i odradio sve svoje dosadašnje profesionalne mečeve, osim onog posljednjeg u kojem je došao do WBC-ove Silver titule. Radi se zapravo o pametnom potezu, jer Babić eventualnim porazom u teškoj kategoriji ne bi kompromitirao svoju poziciju koju drži u ‘‘bridgerweightu‘‘, a meč bi mu dobro došao s obzirom da nije nastupao još od petog mjeseca.

Što se Oscara Rivasa tiče, pričekat ćemo službenu objavu njegovog sljedećeg nastupa. Previše raznoraznih informacijama ispliva iz dana u dan, a svjestan je toga i naš Alen Babić.

‘‘Svaki dan primam puno informacija i uopće više ne izlazim previše u javnost s tim. Jučer sam izašao s informacijama i zeznuo sam. Ništa se ne zna. Meč će biti sigurno, ali možda i neće biti haha (smijeh). Takva je situacija.‘‘, opisao je ‘‘Savage‘‘ svu tu zavrzlamu.

Kako god bilo, Babića ćemo gotovo sigurno gledati još jedanput do kraja ove kalendarske godine. Hoće li to biti 26.11. na eventu koji predvode Dillian Whyte i Jermaine Franklin, ili ćemo ‘‘Savagea‘‘ čekati do 12. mjeseca, nije zapravo ni bitno. Najbitnije je da upiše novu pobjedu, a prilika za napad na pojas doći će kad-tad.

Linker
23. rujan 2024 03:58