Regija

Nikola Joksović službeno je ugovorio sljedeći nastup; Je li ovo posljednja stepenica prije ulaska u UFC?

Marko Petrak i Nikola Joksović

 Goran Sebelic/CROPIX
30-godišnji srpski borac velter kategorije napustio je FNC-ov tron u velter kategoriji

Jedan od najboljih boraca u regiji, Nikola Joksović (15-0), službeno ima ugovoren sljedeći nastup. Neporaženi srpski velteraš svoj idući nastup odradit će pod okriljem organizacije u kojoj je već više puta nastupao, a radi se o Aresu.

Ares FC francuska je organizacija trenutno bazirana na razvoj talenata i lansiranje istih u neke veće organizacije, a poznati trener Fernand Lopez vlasnik ej te organizacije. Joksović je unutar Aresa odradio tri nastupa i upisao je tri pobjede, a posljednji put u Aresu se borio u petom mjesecu prošle godine. "submissionom" u drugoj rundi porazio je Vincenta del Guerru.

Joksović se u kavez vraća 24. listopada (10. mjesec), a njegov protivnik bit će Ramazan Mustafaev (8-1-0, 1-0 Ares). 26-godišnji Mustafaev rodom je iz Dagestana, ali stacioniran je u Francuskoj gdje trenira u MMA Factoryju, dvorani koju vodi već spomenuti Fernand Lopez.

Radi se o još jednom Dagestancu pod francuskom zastavom i borcu od kojeg Francuzi imaju velika očekivanja. Međutim, Mustafaeva čeka najteži ispit u dosadašnjoj karijeri i možda je prerano "bačen u vatru" protiv borca kakav je Joksović. Naravno, možda se i varamo, sve ćemo saznati 24. listopada. Meč nije za pojas.

Joksović je napustio FNC, slijedi li skorašnji potpis ugovora s UFC-om?

Objavom ovog meča dobili smo svojevrsnu potvrdu onog o čemu se "šuška" proteklih mjeseci. Nikola Joksović svoju karijeru neće nastaviti unutar FNC organizacije i FNC je tako ostao bez prvaka velter kategorije. Joksović je pojas dvaput uspješno branio, jedan je od najboljih boraca na rosteru, ali negdje je "puklo" sa suradnjom i Nikola će karijeru nastaviti izvan vodeće regionalne MMA organizacije.

Meč protiv Mustafaeva mogao bi biti njegova posljednja stepenica prije ulaska u UFC. Joksović "score" trenutno je savršen (15-0), iza sebe ima nekoliko jako dobrih pobjeda i sigurno je pod povećalom najveće svjetske MMA organizacije. Nadamo se da će Joksović poraziti Mustafaeva i da ćemo ga kroz skorije vrijeme gledati pod reflektorima UFC-a. Zajedno sa svojim trenerom Nemanjom Miloševićem i timom Car Dušan Silni, Joksović radi sjajan posao i zaslužio je biti nagrađen za svoj trud.

Linker
30. rujan 2024 08:05