Regija

Nikola Joksović nastavlja oduševljavati u FNC-ovom kavezu: Bivšeg UFC borca ostavio je bez svijesti

Nikola Joksović

 Screenshot (youtube, Megdan Fight)
28-godišnji srpski borac upisao je drugu pobjedu u svom drugom nastupu pod okriljem FNC-a

Jedan od perspektivnijih srpskih MMA boraca, Nikola Joksović, nakon uspješnog FNC debija u sedmom mjesecu, svoj drugi FNC nastup ugovorio je baš za FNC 9 event u Sisku. Joksović je u sedmom mjesecu pružio jako dobar nastup protiv bivšeg UFC-ovog borca Carla ‘‘Nea‘‘ Pratera. Jednoglasnom odlukom sudaca Joksović je došao do pobjede i prezentirao je vrlo dobar nastup.

Danas ga je ponovno čekao borac s iskustvom nastupanja u UFC-u. Jorge de Oliveira brazilski je borac nadimka ‘‘Blade‘‘, a 2014. i 2015. odradio je ukupno dva nastupa pod okriljem UFC-a. Dhiego Lima i Christos Giagos porazili su ga u tim mečevima i Brazilac je dobio otkaz u UFC-u. Nakon toga upisao je dvije pobjede i dva poraza, a posljednji nastup odradio je još u četvrtom mjesecu 2018. godine. Oliveira je uoči meča najavljen kao 36-godišnji borac, ali prema podacima sa Sherdoga i UFC-ove službene stranice, Brazilac je rođen u prvom mjesecu 1980. godine i radi se o uskoro 43-godišnjem borcu. Joksović je u ovu borbu ušao kao veliki favorit, a očekivanja je i opravdao.

Joksović nije borac koji će ‘‘divlje‘‘ i nesmotreno ući u borbu. On je uvijek odmjeren i voli postepeno rastavljati protivnika. Tako je ušao i u ovaj meč te je prednjim direktom lijepo otvarao Brazilca. Ubrzo je Joksović lijepo pogodio lijevim ‘‘high kickom‘‘, a De Oliveira je leđima bio pritisnut uz ogradu kaveza i njegov govor djela nije bio dobar. Uspio se ipak Brazilac izvući iz nešto teže situacije, ali Joksović je nastavio kvalitetno i strpljivo raditi. Srpski borac prekrasno je radio prednjim direktom i sjajno je kontrolirao distancu. Nakon nešto više od tri minuta, jako lijepo pogodio je Joksović i desnim direktom, ali nije ozbiljnije uzdrmati Oliveiru koji se pokazivao podosta tvrdim borce tijekom prve runde. Nije Jorge de Oliveira uspijevao ništa konkretnije napraviti, ali dobro se nosio s brojnim udarcima Joksovića. Krajem same runde imao je Brazilac solidnu sekvencu u kojoj je uspio nešto i pogoditi boksačkim kombinacijama, pretežno krošeima, ali većina je odsjela u bloku Joksovića.

Nikola Joksović već u FNC debiju oduševio je svojom borilačkom inteligencijom i zbilja je sjajno gledati borca koji radi ovako zrelo, unatoč tome što još uvijek nije naročito iskusan. Srpski borac fantastično blokira svaki pokušaj udarca nogom, ali sredinom druge runde ipak je upao u nešto ozbiljnije probleme. Oliveira je žestoko pritisnuo, pogodio je nekoliko čistih udaraca i djelovalo je kao da bi mogao ozbiljnije uzdrmati Joksovića. Ali ponovno je srpski borac prezentirao svoju visoku borilačku inteligenciju i odveo je borbu u parter u tom trenutku. Tu je Joksović pokazao da je nekoliko kvaliteta iznad Brazilca kad su vještine u parteru u pitanju. Brzo je došao do ‘‘full mounta‘‘, a ekspresno i do ‘‘arm triangle‘‘ gušenja. Pokušavao se bivši UFC-ov borac izvući, ali na kraju je završio bez svijesti nakon tri minute i 20 sekundi druge runde.

Nikola Joksović danas je upisao devetu pobjedu u svom desetom profesionalnom tehnički i taktički jedan je od najboljih boraca na cijelom FNC-ovom rosteru i bit će zasigurno jedan od glavnih pretendenata na titulu u FNC-ovoj velter kategoriji. Čestitke Joksoviću i njegovom timu Car Dušan Silni.

Linker
27. lipanj 2024 05:35