Regija

Miran Fabjan cilja na prijelaz u UFC? ‘Ako možeš vidjeti to u svom umu, možeš i držati u svojim rukama‘

Miran Fabjan i Zelg Galešić

 VANESA PANDZIC Cropix
Čini se kako slovenski ‘Rocky‘ već ima jasan cilj za sljedeću godinu u pogledu nastavka svoje MMA karijere

Miran Fabjan u manje od godine dana do temelja je protresao regionalnu MMA scenu. Tektonski procesi krenuli su njegovim nastupom na FNC 14 priredbi sredinom prosinca, kada je, u glavnoj borbi večeri sarajevske priredbe, suprotno očekivanjima javnosti, tehničkim nokautom pobijedio Tomislava Spahovića u vjerojatno najluđem meču ikad viđenom na ovim prostorima.

Tri mjeseca kasnije, na FNC 15 priredbi u Ljubljani je ušao u kavez s Mariom Žgelom, ponovno u "main eventu" i ponovno kao "underdog", a onda ekspresno nokautirao udarača iz Mikanovaca za svega 45 sekundi.

Početkom lipnja na red je došao FNC 17 u beogradskoj Štark Areni, a predvodili su ga upravo Fabjan i Darko Stošić. "Slo Rocky" je pred 17.000 gledatelja isporučio još jednu izvedbu za pamćenje, u ranoj fazi borbe dva puta slao KSW-ovog prvog izazivača za titulu u "knockdown", da bi potom ipak izgubio najboljeg srpskog teškaša, ali istodobno i svima onima koji su sumnjali dokazao da je apsolutni "real deal".

Posljednji smo ga put u oktogonu gledali na FNC 19 priredbi u Puli, gdje je, na "short notice" i sa slomljenim rebrima, nokautirao bivšeg UFC-ovog teškaša Yorgana De Castra za nešto više od tri minute borbe. Osim sjajnih izvedbi u kavezima, 39-godišnji je Slovenac zadobio ogromne simpatije regionalne publike i zahvaljujući svom osebujnom komunikacijskom stilu, jedinstvenom "trash talku", vrhunskim analizama, hrabrosti i činjenici da u oktogonu praktično uvijek isporuči ono što prethodno najavi i obeća.

Fabjan je, dakle, ovih dana neprijeporno prvo ime regionalnog MMA sporta, čovjek zbog kojeg se traži ulaznica više, koji puni arene i prodaje PPV prijenose. Ono što mu slijedi je okršaj s Aleksandrom Ilićem na jubilarnoj FNC 20 priredbi 23. studenog u zagrebačkoj Areni, a čini se da slovenski Rocky već ima i cilj za sljedeću godinu, a taj cilj je - UFC.

image

Fabjanovu objavu podijelio je i njegov trener Zelg Galešić

Screenshot/Instagram (Miran Fabjan i Zelg Galešić)

Slovenski je borac, naime, u svom posljednjem Instagram storyju objavio indikativnu fotografiju s UFC-ovim logom, iznad kojeg stoji 2025. godina, a ispod kojeg piše: "Ako možeš vidjeti to u svom umu, možeš i držati u svojim rukama" (citat kanadskog autora Boba Proctora, op.a.) i "hashtag": "Bez pritiska". "Rocky" je u predmetnom "storyju" označio i svog trenera Zelga Galešića, koji je, nedugo potom, isti "story" podijelio i na svom Instagram profilu.

Nešto se veliko, dakle, ponovno "kuha" u pulskom Trojanu, a Fabjan i Zelg već su mnogo puta dokazali da za njih - ne postoji nemoguće.

Linker
04. listopad 2024 23:53